Visszatekintő (szeptember 13.)

62

1969. szeptember 13., szombat

Kórházban „felejtett” gyermekek… Nem ismerem a fiatalembert, aki az apa szerint mit sem tud arról, hogy fogadott gyermek. De feltételezem, ha tudná az igazságot, csak így nyilatkozna: – Még kíváncsiságból sem érdekel, ki lehetett az anyám. Megszült, otthagyott a kórházban, soha felém sem nézett. Mindenféle betegségen átestem, egyéves elmúltam már, amikor nevelőszüleim magukhoz vettek. Nem hiszem, hogy gyermek jobban ragaszkodhatna törvényes szüleihez, mint én ehhez a két emberhez, akik a széltől is óvtak, felneveltek, mesterséget adtak a kezembe…

1989. szeptember 13., szerda

A termelő, forgalmazó és vásárló közti jó kapcsolat… Érdekes és mindenképpen figyelemre méltó kezdeményezésre készül a megyeközpont Kötöttárugyárának munkaközössége: szeptember harmadik dekádjában árubemutató kiállítást készül szervezni, ahol a kereskedőknek, nemkülönben a vásárlóknak alkalmuk lesz megismerkedni a gyár termékeivel, ugyanakkor lehetőséget nyújtanak a kereskedőknek arra, hogy kiegészítsék ez esztendőre való készleteiket.

1999. szeptember 13., hétfő

Akárcsak a Steaua elleni rangadókon, péntek este zsúfolásig megteltek a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégypálya lelátói. Az évadnyitó jégbulin bemutatkoztak a Sportklub jégkorongozói, volt gyermekhoki, mű- és rövidpályás gyorskorcsolya-bemutató, fellépett a Sisters és a Cool Project, nem maradt el a tombolahúzás, majd a rendezvény fénypontjaként a jelenlegi és az egykori jégkorongozók játszottak 2 x 10 perces mérkőzést.

2004. szeptember 13., hétfő

Aerobikrekord Háromszéken. Világcsúcs született Sepsiszentgyörgyön. Kelemen Ida aerobikoktató már felállított egy világrekordot, amikor megállás nélkül, 12 órán keresztül oktatott aerobikot, így bekerült a Guinness Bookba. A 34 éves aerobiktanárnő és 10 tanítványa egy hónappal ezelőtt, augusztus 5-én újabb rekordkísérletbe vágott bele. Egy hónapon keresztül, egymást felváltva, zenére tornásztak. 720 + 24 órán át aerobikozott a csapat a város központi parkjában. (…) Harmincegy nap után több ezer ember tapsolt a csapatnak, a sikernek, a teljesítménynek és a kitartásnak.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Városnapi kirakóvásár Fotó: Nagy P. Zoltán
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek