Visszatekintő (szeptember 11.)

49

1969. szeptember 11., csütörtök

Hullanak a gesztenyék. A délelőtti hazabarangolások egy örökkévalóságig tartanak. A hullott lomb rőt-pirosa közül gesztenyét pöccint ki a láb. Nem rúg, nem kíméletlen hozzá, csupán dédelgetve pöccintgeti hazáig, miközben a nyár dolgait, világ dolgait magasztosulva beszélik: osztják, szorozzák a gyermekajkak. Hull a gesztenye. Legtöbb emberben visszatérő a nosztalgia az iskola után, mindaz után, ami szép és jó tanítások emlékét idézi.

1999. szeptember 11., szombat

Ablak az országra. Annak okán, hogy a jugoszláv hatóságok diszkriminatív módon bántak a román hajókkal egyes dunai csatornákon való közlekedésüket illetően, Traian Băsescu szakminiszter zárlatot rendelt el: ennek értelmében a jugoszláv hajók sem Konstanca felől, sem pedig ellenkező irányból nem haladhatnak át a Duna–Fekete-tenger csatornán.

2004. szeptember 11., szombat

Jutalomtáborozás és nyílt napok a népi együttesnél. Telt ház volt három napig a Hargita Állami Székely Népi Együttes próbatermében: a hivatásos együttes és az intézmény munkáját támogató András Alapítvány szervezésében nyílt napokat szerveztek az utánpótlás-együttesekben tevékenykedő és kimagasló teljesítményt nyújtó gyerekek, no meg az érdeklődő csíkszeredai polgárok számára. E három nap alatt részt lehetett venni az együttes próbáin, tánctechnikát, táncokat, gyermekjátékokat lehetett tanulni, illetve meghívott szakemberek érdekes előadásokat tartottak.

Beépítik a kórház tetőterét. A székelyudvarhelyi Városi Kórház kérésének eleget téve, az önkormányzat egy hónappal ezelőtt jóváhagyta az intézmény tetőterének beépítés-tervezéséhez szükséges pénzösszeget. A tetőtér ilyen módon történő kihasználása az egészségügyi intézmény kórtermeinek túlzsúfoltsága miatt vált szükségszerűvé. A beépítendő tetőtéri helyiségben nem lehet ugyan kórtermeket kialakítani, ellenben laboratóriumi céloknak megfelelő lesz a létesítmény.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Mozgalmas a mező, zsákerdő borítja a határt, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek