kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (szeptember 10.)

1969. szeptember 10., szerda

Hír. Véradási akciót szervez szeptember 9 és 11 között, Gyer­gyószentmiklóson és Gyergyóditróban a marosvásárhelyi vérbegyűjtő, megőrző és konzerváló központ, valamint a gyergyószentmiklósi területi kórház. A közösségi érzés és az embertársainkon való segíteni akarás szép bizonyítéka, hogy már az akció első napján több mint ötvenen jelentkeztek önkéntesen, köztük olyanok, akik eddig már 10., illetve 5. alkalommal adtak vért.

1989. szeptember 10., vasárnap

Újabb sikerrel köszöntik szeptember 13-át a Tűzoltóság polgári alakulatai. Kifejezi a munka iránti szeretetet, azt az óhajt, hogy az ember felülmúlja önmagát. Érzik ezt a gyergyóújfalusi, kápolnási, székelykeresztúri, a tusnádi önkéntes tűzoltó-alakulatok tagjai, akik vállalásaik teljesítésével kitűntek a szocialista versenyben a megye önkéntes tűzoltó-alakulatai közül.

1999. szeptember 10., péntek

Ígérget a székelyudvarhelyi polgármester. Felmerült például ezúttal is a lakásadó kérdése és egy óhaj is: az önkormányzat a törvényes kereteken belül alkalmazzon ház-, illetve lakásadó-csökkentést a kisnyugdíjasoknak. Mivelhogy ezzel a kérdéssel már régóta foglalkozik a polgármesteri hivatal, megígérhetem, hogy a IV. negyedévben a csökkentést és a szociális támogatást is meg fogják kapni a rászorulók, kidolgozott kritériumok szerint.

2004. szeptember 10., péntek

Sztrájkkal kezdődik a tanév. Szeptember 15-én nem vesznek részt a tanévnyitó ünnepségeken a pedagógusok, és ezt javasolják a diákoknak és szüleiknek is… Javaslat született arra, hogy szerdán tanévnyitó helyett a megyeszékhelyeken tüntetést szervezzenek a tanügyben dolgozók. Szeptember 16-án, tehát csütörtökön minden ünnepség nélkül kezdik a tanítást, hiszen a megalázott pedagógustársadalomnak nincs mit ünnepelnie, döntöttek a szakszervezetek megyei képviselői tegnap.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Hajrá, Sportklub! Fotó: Nagy P. Zoltán, 1999

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb