Visszatekintő (október 9.)

41

1968. október 9., szerda

Vasúti szerencsétlenség Balázsfalva és Tövis között.
Október 7-én 6 óra körül súlyos vasúti szerencsétlenség történt a Ba­lázsfalva–Tövis vonalon. A 303-as bukaresti gyors a borosbocsárdi megálló és a karácsonyfalvi állomás között összeütközött a Balázsfalva felé tartó 3340-es helyi vonattal. A szerencsétlenség következtében 22 ember életét vesztette és több megsebesült.

Hír
A székelyudvarhelyi Dr. Peru Groza Líceum jubileumi ünnepségeit megelőzően a líceum tanárai előadássorozaton ismertették a városban működő iskolák tanulóinak, valamint több üzem és vállalat dolgozóinak a 375 éves schola történetét.

A székelykeresztúri múzeumban Viorica Bălan és Kon­dorosi Vilma képzőművészek kiállítását a Mattis Jánosé követte. A megnyitóra vasárnap délelőtt 11 órakor került sor. A nagyszámú közönség előtt a megnyitóbeszédet dr. Molnár István, a múzeum igazgatója tartotta.

1978. október 9-én nem jelent meg a lap.
1988. október 9., vasárnap

Pékség és gyapjúfésülő. Mi újság a községben? – kérdezem Cîrţa polgármesterét. (…) A néptanáccsal átellenben a hátsó udvaron lévő emeletes épülethez kísér. Pékség lesz benne (…), van viszont már olyan lé­tesítmény a néptanácsi „hetes” keretében, amely működik. Nemrég indították be a gyapjúfésülőt és -fonót. Modern, nagyüzembe is beillő gépek tépik, fésülik, fonják a gyapjút mindössze két személy felügyelete alatt. (…)

Egy nap az autóbuszállomáson. (…) Déli egy órakor a váróterem már feltűnően szemetes. Elkelne még pár, láthatóbb helyen elhelyezett szemeteskosár, az oszlopok tövében elrejtett kis papírkosarak helyett. A bal oldali bejárati ajtón, ablaküveg híján, fúj be a szél. Mivel nem nagy a forgalom, a szemlélődő megtekintheti a váróterem rongált fapadjait, szemügyre veheti a padlót borító jegyek, almacsutkák, tökmaghéj halmazát. (…)

A fesztivál folyóirata. A Cîntarea României folyóirat, mely címében is összegzi a hazánkban mind teljesebben kibontakozó szellemi teremtő-alkotó munkát, tetszetős kivitelezésben kerül asztalunkra román és magyar nyelven, havonta átfogó képet ad a művészi és műszaki alkotások egész területéről (…).

Tizennyolc napos csehszlovákiai portyára indult a csíkszeredai jégkorongcsapat
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.