Visszatekintő (október 5.)

44

1968. október 5., szombat

Évnegyed elején a termelési költségek alakulásáról. Gazdasági szempontból különös fontosságú ötéves tervünk ez éve, hiszen egy egész sor mélyreható, átfogó intézkedésre került sor, amelyek végcélja a gazdasági vezetés és tervszerűsítés tökéletesítése, a gazdasági hatékonyság általános fokozása. […] A termelési költségek csökkentése olyan elsődleges követelmény, amelytől nem tekinthet el egyetlen vállalat munkaközössége sem.

Hírek. Az iskolakezdéssel egy időben, az idén mintegy 6229 tanuló és 340 tanerő segített a termelőszövetkezetek begyűjtési munkálataiban.

300 éves a csíkszeredai líceum. Vén könyvek megsárgult lapjai kezdenek mesélni a múltról, és a krónikás szorgalmasan jegyez, próbálja rekonstruálni az 1668–1869-es tanév kezdésének napját.

1978. október 5., csütörtök

Amit a terv számlájára lehet írni és amit nem. A székelyudvarhelyi Ruhaipari Vállalat munkaközössége a nettó termelési terv teljesítése terén nyolc hónap viszonylatában 12 százalékos lemaradást jegyzett be.

Hírek. Megyénk kisipari szövetkezeteinek dolgozói máris teljesítették egész évi exporttervüket, összértékben és tételekben egyaránt.

Miért nincs? …Csíkszeredában olyan menetrendje a városi autóbuszoknak, amely jobban figyelembe venné a lakosság igényeit?

Ígéretes próbálkozások. Talán ennél is többre értékelhetjük a gyergyószentmiklósi Faipai- és cserealkatrészgyár műkedvelőinek kezdeti fellépését, alkalmi színpadi szereplését.

1988. október 5., szerda

Tanévnyitó a pionírházakban. Vasárnap megnyílt az új tanév a pionírok és haza sólymai házakban. Új tanév kezdődött a tanévben, hogy felerősítse az iskolák oktató-nevelő munkáját, s változatos köri tevékenységekkel segítse a legifjabbak forradalmi, hazafias nevelését, munkára és életre való felkészítését.

Fiatal lányok sportfesztiválja. Gheorgheni városban tartották meg a Harghitai fiatal lányok sportfesztiválja elnevezésű rendezvényt.

Szerkesztette: Kovács Hont Imre

A municípium Hargita felőli bejáratánál befejezéshez közeledik a Bethlenfalvi út újjáépítése
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek