Visszatekintő (október 31.)

30

1968. október 31., csütörtök

Új távlatok, növekvő lehetőségek hazánk orvosi ellátásában. Hazánk gazdasági felvirágzásával párhuzamosan az utóbbi két évtizedben az egészségügyi hálózat is sokat fejlődött, számos új kórház és poliklinika épült, korszerű felszerelések teszik jobbá ezek tevékenységét, gyorsabb a szakkáderekkel történő ellátás is. (…) A mai fogalmaink szerint a kórház nem lehet egyszerű beteggondozó intézet, hanem igen sokrétű feladatnak kell eleget tennie.

A párizsi autókiállítás újdonságai. A kiállításon 23 ország 110 autómárkával jelentkezett. Az újítás terén az első helyet maguk a házigazdák, a franciák foglalták el. (…) És íme, egy meglepetés. A nemzetközi gépkocsipiacon egy új konkurens jelentkezett: a svájci „Monteverdi”, óránkénti 250 km-es maximális sebességgel.

Horizont. Kockává fagyasztott tejet árusítanak Kanadában. A háziasszonyok egyszerre vásárolhatják be egész hónapra szóló fagyasztott tejszükségletüket, majd darabonként szedhetik ki a kockákat a reggelihez jégszekrényeikből.

Nemzetközi események. A Citroën–Fiat egyezmény igyekszik megoldani a nyugat-európai autógyártás problémáját, s minél nagyobb választékkal szolgálni a vásárlóközönségnek. A kooperáció egyáltalán nem jelenti azt, hogy egyes üzemek bezárják kapuikat, bizonyos típusokat nem gyártanak többé vagy egyesítik a kereskedelmi hálózatot.

1978. október 31., kedd

Hír. Újabb korszerű telefonszolgálat létesült Csíkszeredában: a 11808-as számot tárcsázva az érdeklődők a nap bármely órájában megtudhatják a pontos időt!

Villanások. Feri… Mindig az első sorban ül, hirtelen felugrik a helyéről, szembefordul szurkolótársaival, széles karmozdulattal beint, és mintha többszólamú kórust vezényelne, a „szélekre” is figyel, jelzi hol forte és hol fortissimo. Három-négyszeri ismétlés után leejtett karokkal érzékelteti: szünet! S mint pajkos gyermekek, amikor valami nagyon megörvendeztet, kezeit összedörzsöli, valamit mond magában és leül. Ej, Feri, Feri!
1988. október 31-én, hétfőn nem jelent meg lapszám

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Szállításra váró krumplihegy a csíkszentkirályi átvevőközpontban, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek