Visszatekintő (október 3.)

46

1968. október 3., csütörtök

Eső után – Bögöztől Ditróig. Míg az elmúlt héten a földműves ember otthonából leste az eget, szorongva hallgatta az időjárás-jelentést, addig a hét elején csupán az adminisztratív személyzetet lehetett a téeszek székházaiban találni. Hiába kerestünk elnököt, mérnököt, a válasz mindig ez volt: kint vannak a határban.

Hírek. Újra megnyitotta kapuit a csíkszentimrei szülőotthon. A tatarozási munkálatok idejére, ideiglenesen bezárt szülőotthon újra fogadhatja az Alcsíki-medence szülőanyáit korszerű, igényes fektetőiben, szülőszobáiban.
Három megye (Brassó, Kovászna, Hargita) képzőművészeinek gyűjteményes kiállítása nyílt meg a napokban a brassói Arta kiállítóteremben. Megyénket négy képzőművész: Márton Árpád, Gáll András, Sövér Elek és Karancsi Sándor képviselte.

Első útján az új szovjet légibusz. A szovjet légibusz, a 24 férőhelyes IK.40 elindult útjára utasokkal a fedélzetén.

Bemutatták a Boeing 747-es repülőgépet. A Washington állambeli Everettben bemutatták a nagyközönség előtt a világ legnagyobb sugárhajtóműves repülőgépét, a Boeing 747-et.

1978. október 3., kedd

Hazai könyvnapok. A könyv igaz ünnepe minden évben a hazai könyvek dekádja, amelyre október első tíz napjában kerül sor. (…) Az együttélő nemzetiségek nyelvén 1977-ben 497 munka látott napvilágot 3 938 000 példányban. (…) Városainkban az utóbbi két évben 45 lejről 51 lejre, a falvakon pedig 15 lejről 17 lejre emelkedett az egy főre jutó könyvvásárlás értéke.

Tokány, sok beszéddel. Még nem is olyan hajdan, úgy négy-öt éve, sajátos ételkülönlegességekkel fogadta a turistákat a Toplica és Borszék közötti Kelemen fogadó. Ízletes túróspuliszkát, gombapaprikást kaphatott ott a vendég, egyebek mellett, a kiszolgálásban sem lehetett találni kivetnivalót. Nos, a különlegességek eltűntek, tokány, sült, mititej kapható csak, ha csak a kiszolgálók bőbeszédűségét, olykor tréfának álcázott ízléstelenségét nem tekintjük sajátosnak.

Rendezvények. Hargita megyében turnézik a héten a nagyváradi Állami Színház magyar tagozata Goldoni Szmirnai komédiások című darabjának zenés változatával.

1988. október 3-án nem jelent meg a lap.

Összeállította: Sarány István

Gyergyószentmiklósi Jövő – Balánbányai Bányász 1–0 (0–0)
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek