Visszatekintő – október 3.

229

1969. október 3., péntek

Hír. Gyergyószentmiklóson befejezéshez közeledik egy újabb 110 lakrészes tömbház építése. Október elején mintegy 30 család költözik új lakásba, november és december folyamán pedig újabb lakrészeket adnak át.

Egy új lakónegyed gondjai. Az itt lévő 400 lakosztály megyeszékhelyünk több mint 1500 lakójának nyújt otthont. S bár az utolsó tömbház átadása pontot kéne tegyen a „születési bizonyítványra”, távol állunk még ettől. Számos lényegbe vágó probléma még megoldatlan, és ezekről sok szó esett a lakók napokban megtartott közgyűlésén.

Itt a Rapid támad, de gólt csak az Egyesülés ér el, 1989 Fotó: Nagy P. Zoltán

Cselgáncsbemutató Csíkszeredában. Október 3-án, pénteken a csíkszeredai Egészségügy Sportegyesület országos bajnokságra készülő cselgáncsozói bemutatót tartanak a művelődési ház nagytermében. A dzsúdón kívül más védekezési formák (karate, dzsiu-dsziku stb.) is szerepelnek az érdekesnek ígérkező bemutatón.

Bábszínház helyett csalódás… Fél hatkor már minden gyermek a megbeszélt helyen van, s a gondosan összegyűjtögetett banikat szorongatják kezükben. Izgatottan várják a buszt, amely Alsósófalváról Felsősófalvára vitte volna őket. S íme, a busz meg is érkezik. Mosolygó nő közeledik felénk, megszámol, s kiderül, hogy a huszonöt gyermek és öt felnőtt létszáma nem üti a mércét. Túl kevés lenne az anyagi jövedelem, s hogy szavait idézzük: „ennyiért nem érdemes az autót rongálni”, tehát nem visznek el.

1989. október 3., kedd

Topliţai Maros – Jövő 4–0 (2–0). Jól elpáholták a szomszéd város csapatát a C-osztály újoncai! Feljövő formát mutatott a Maros ezen a találkozón, biztosan győzött, kábé úgy, mint a Romani Voința elleni augusztusi találkozón. Gólszerzők: Pop (9. p., Maftei 25 m-es szabadrúgása után), Cioloca (30 p., egyéni akció), Szőcs (76. p., Szarvas beadásából) és ismét Szőcs (90. p., Maftei átadása után).

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.