Visszatekintő (október 3.)

44

1968. október 4., péntek

Napfény és eső közt a Nyikómentén. […] Egyre vigasztalhatatlan az ég, újból megered az eső. Néptelen a siménfalvi határ, de feltűnő, hogy a rugonfalvi répaföldeken milyen sokan hajolnak esőköpenybe bújva az ázó termés fölé. […] Ha a napokban sem változik az idő, minden téren fel kell készülni a természettel való ádáz küzdelemre, hogy az ember majd ismét tanújelét adja legyőzhetetlenségének.

Önhibából… Közgyűlési téma újabban a munkavédelem. Jó, hogy az. De legyen végre közösségi ügy, valamennyiünk ügye.

Hírek. Értékes középkori temetkezési leletekre bukkantak burgonyavermelés közben a csíkszentkirályi határban az mtsz dolgozói. […] Két női csontvázat, edényeket és egyéb eszközöket találtak az ősi sírboltban. Feltételezhetően IX–X. századi leletekről van szó.

Sport. Ettől az évtől kezdve az országos tekebajnokságot divíziós rendszerben bonyolítják le.

1978. október 4., szerda

Termel a gyár. Januárban beszámoltunk a székelykeresztúri cipőgyártó egység indulásáról. […] Most már minden a helyére került, az utolsó igazításokon, a gépek beállításán a sor, hogy beinduljon a tényleges termelés. Mert a negyedik évnegyedre már saját termelési tervük van.

Nemcsak érdekünk – kötelességünk is. Pártunk politikájának megvalósulása nyomán lendületesen fejlődő megyénkben kiemelkedő fontosságú tény a lakásépítkezések ugrásszerű növekedése. Hargita megye megalakulása óta több ezer lakás vált több ezer család új otthonává, nem túlzás azt állítani, hogy városnyi lakásba költözött városnyi ember.

1988. október 4., kedd

Munkás vasárnap a szántóföldeken. Jóllehet az időjárás lehűlt, vagy éppen azért, vasárnap nagyobb munkaütem bontakozott ki, mint máskor. Ezt jelzi az is, hogy a megye szántóföldjein összesen 1043 mezőgépész állt munkába.

A hagyományápolás jegyében. „A Tatros forrásánál” elnevezésű idei (XII.) folklórtalálkozó házigazdája Lunca de Jos volt. […] Az idei rendezvényen a gyimesi népdalkincsnek csak igen kevés hányada hangzott el, holott éppen ennek még sokoldalúbb értékesítése lenne a cél.

Szerkeszti: Kovács Hont Imre

Őszi mezőgazdasági munkaNagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek