Visszatekintő (október 26.)

21

1968. október 26., szombat

Az első nap. Csíkszeredában, péntek délután megkezdődtek a 300 éves jubileumi ünnepségek. A háromnapos ünnepségsorozat nyitányaként az ünnepelt alma mater és a város többi iskolájának meghívott tanulói köszöntötték a környék legrégibb oktatási intézményét.

Mexico 68. A mexikói olimpiai játékok 11. napján a mexikói főváros közelében levő 1. számú Campo Militar lőterén újabb román siker született. A gyorstüzelő pisztolyban Marcel Roșca 296 ponttal a legjobb eredményt érte el e nehéz versenyszámban. (…) Ezúttal önmagát felülmúlva maga mögé utasította a verseny több favoritját, és ezüstérmet nyert.

1978. október 26., csütörtök

A betakarítás és vetés mielőbbi befejezéséért. Gyarapodik azoknak az mtsz-eknek a száma, amelyek befejezték az őszi vetést vagy közel állnak ahhoz. A még hátralékos gazdaságoknak is erőfeszítéseket kell tenniük, hogy a közelgő termésnapig földbe juttassák a vetőmagot a tervezett vetésterületen.

Üresen maradó bentlakás. „Mink lövétei diákok vagyunk kb. 70-en, és sajnos, Vlahicára gyalog vagy kerékpárral kell megtenni a 20 kilométert el és vissza. Sajnos, a Rata (?) nem akar minket szállítani… Szeretnők, ha adnának rendesen buszjáratot reggel 7-re, délben 2-re és este 9-re. Úgy akarnák a tanárok, hogy legyünk mind bentlakók, de odahaza is kellene a szüleink mellé még a munkaerő…”

1988. október 26., szerda

Shakespeare-t játszani. A színház és színész álma, igazi próbatétel, alkalom a megmérettetésre. Az Északi Színház évtizedek óta nem játszotta a nagy drámaköltő egyetlen darabját sem, talán épp a kárpótlásért választotta bemutatásra A vihart, amely az egész életmű keresztmetszete is, lehetőséget kínál több nagy shakespeare-i téma felelevenítésére – egyetlen darabban.

Jó tudni! A zöldséget vagy gyümölcsöt rozsdamentes késsel hámozzuk. A gyümölcsöket, zöldségeket hámozzuk vékonyan, mert közvetlenül a héj alatt több vitamin halmozódik fel.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A közelgő termésnapig földbe kell juttatni a vetőmagot a tervezett vetésterületen, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek