Visszatekintő (október 25.)

43

1968. október 25., péntek

Szoros egységben a néppel. Október 25. – Románia Szocialista Köztársaság Fegyveres Erőinek Napja. Népünk elismerésének jelképe azokért a hősi tettekért, áldozatkészségért, amely a román katonát jellemezte a Hitler-ellenes háborúban…

Miért kevés a fiatal faluhelyen? Az őszi mezőgazdasági munkálatok idején sokkal több dolgos kézre van szükség, mint máskor. A községi és városi általános iskolák és líceumok tanulóinak munkája is rendkívüli segítséget jelent ezen a téren. Mégis éppen ilyenkor tesszük fel a kérdést, hogy miért van – aránylag – kevés községi fiatal a földeken? A válasz egyszerű: mert kevés a fiatal faluhelyen.

1978. október 25., szerda

Hír. A csíkszeredai Fésűs Gyapjúfonoda fiatal dolgozói hasznosan és kellemesen tölthetik ezután szabadidejüket e nagy könnyűipari egység újonnan létesített ifjúsági klubjában (…), tegnap tartották meg az első előadást, témája: 2050 éve alakult meg az első központosított és független dák állam.

Sportéletünk jelentős eseménye. Az 1979-es évi sportnaptárok elkészítésével megfelelő keretet teremtünk a rendszeres, folyamatos, egész évet kitöltő, változatos, széles tömegeket megmozgató sporttevékenységre. (…) A pártszervek és szervezetek közvetlen irányításával zajló sportközgyűlések és konferenciák újabb ösztönzést kell hogy adjanak megyénk sportéletének.

Gyermekszáj. – Te Ferike, apád miért ül minden délelőtt a bodegában, ahelyett, hogy menne ő is a mezőre?
– Azért ejsze, mert kicsi korában nagyanyámnak azt mondta az orvos, hogy még a széltől is védje, s most szeles az idő.

1988. október 25., kedd

Minden erőt a még kint lévő termények mielőbbi betakarításához. Október végét írjuk, s bár a burgonya a teljes vetésterületből kikerült, még jócskán van begyűjtésre váró termény, s ezek közül is sürgető azoknak a betakarítása, amelyeket károsíthat a fagy… Az elkövetkező napokban az összes igénybe vehető munkaerő mozgósításával mindent el kell követni a terménybetakarítás meggyorsításáért…

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A roznovi vegyipari kombinát részleges látképe. Marx József felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek