Visszatekintő (október 24.)

57

1968. október 24., csütörtök

Mire figyelmeztetnek a beteglapok? Az örök emberi vágyak egyike, minél magasabb életkort elérni betegség, fizikai gyengeség nélkül. Orvosok, biológusok, tudományos kutatók milliói dolgoznak világszerte fáradhatatlanul azért, hogy csökkentsék a fájdalmakat, legyőzzék a szervezet láthatatlanul leselkedő ellenségeit. És az eredmények nem maradnak el. Egyre kevesebb a nem is olyan rég még legyőzhetetlennek hitt, áldozatait makacsul szedő ragályos, tömegpusztító betegségek száma, reális alapját vesztette a tőlük való félelem.

Svéd ipari kiállítás a fővárosban. A malmői „AB ADDO” társaság nyolc gyára különböző író-, másoló-, számoló-, könyvelő-, valamint gazdasági adatok automatikus feldolgozását végző irodai gépeket állít elő. A termelés közel 90 százaléka exportra készül.

Mozaik. A röplabda történetében először fordult elő, hogy az amerikai férfiválogatott legyőzte az olimpiai bajnoki címet védő, többszörös világ- és Európa-bajnok szovjet csapatot.

1978. október 24., kedd

Hír. A székelyudvarhelyi művelődési ház kistermében vasárnap megnyílt a helybeli Ruhaipari Vállalat új modelljeiből rendezett eladásos kiállítás.

Gyermekszáj. – Te Gyurka, ti miért nem szeditek fel borona után a burgonyát?
– Hadd el, hadd maradjon a turistáknak is.

Biciklis pásztor. Ballag a csorda végig az aszfalton Csíkszent­domokos kanyargós főútján. (…) Valószínű, a hajtóknak is van valamelyes közük ehhez, mindegyre lendül kezükben az ostor, szoktatják a forgalmi szabályokhoz a teheneket. Igyekszik a sort záró legény is, aki kerékpáron követi a csordát. Egyik kezében a bicikli kormánya, másikban az ostor, akár ügyességi versenyre is benevezhetne.

Vasárnapi gondolatok. Ne oda tedd a labdát, Öcsi! Mondtam, hogy Bélára játsszá’! – kiált be felháborodottan a pályára a hazai labdarúgócsapat szertárosa. Igen, ide jutottunk… Mindenki a csapatért, a csapat mindenkiért…

Telex. A brazíliai földrajzi és statisztikai intézet adatai szerint Brazíliának jelenleg mintegy 117 millió lakosa van. Ebből hozzávetőleg 73 millió városon él.

1988. október 24., hétfőn nem jelent meg lapszám

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Tárolják télire a káposztát a csíkszeredai zöldség- és gyümölcsértékesítő központban
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek