Visszatekintő (október 22.)

49

1968. október 22., kedd

Lemaradás lemaradást szül. Farkaslakán is nehéz körülmények között folyik a munka, akárcsak megyénk minden mtsz-ében. A jó munkaszervezés és a tagság egy emberkénti erőfeszítése meggyorsítja a betakarítás ütemét, az őszi betakarítások minél előbbi befejezését. Erre van szükség minden gazdaságban, hogy leküzdhessük a nehézségeket, hogy kevesebb legyen a veszteség.

Fütyül a vonat. Nagy szerencséje a múlt hónapban lejárt menetrendnek, hogy már nincs érvényben és így ma már senkit nem zavar az a háromtucatnyi hiba és elírás, amit lapjain böngészve felfedezni véltem.

Mexikó 68. Véget értek a küzdelmek az atlétikai számokban, Ileana Silai ezüstérmet nyert 800 m síkfutásban.

1978. október 22., vasárnap

Az idő sürget – fokozni kell az ütemet, javítani az együttműködést. A csíkszeredai építőtelep munkaközössége 79 százalékban teljesítette az év eltelt kilenc hónapjára jutó értéktervet. A kívülálló is tudja: a lemaradás nem egyik napról a másikra következett be, a főbb okok úgyszólván évek óta feltérképezettek…

Hírek. A székelyudvarhelyi Művelődési Házban tegnap este megtartotta évadnyitó hangversenyét (immár a 11. bérletsorozat!) a marosvásárhelyi filharmonikusok zenekara. • Munkaerő-toborzó körútra indultak tegnap Kovászna megyébe a balánbányai műkedvelők és előadók. A bányászok életéről és munkájáról szóló műsorukkal tegnap este Kézdiszentléleken, ma délután, illetve este Alsó- és Felsőcsernátonban lépnek színpadra.

1988. október 22., szombat

Napirenden a mezőgazdaságban. Szántóföldjeinken jelenleg a legnagyobb erőket a cukorrépa ásása köti le. Több száz hektárt termesztettek Alcsíkon, és ezekben a napokban mindenik gazdaságban hozzáláttak ásásához, a sînsimioni és a tușnadi vasútállomásokra való szállításához.

Testépítés. Szombaton és vasárnap immár harmadik alkalommal szervezik meg Odorheiu Secuiescen a Matrica-kupával díjazott testépítő tornát, amelyre az idén is az ország legjelentősebb testépítőklubjai jelentették be részvételüket.

Összeállította: Sarány István

Őszi séta, Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek