Visszatekintő (október 19.)

49

1968. október 19., szombat

Hírek. Megyénk cipőüzletei is felkészültek a közelgő hideg évszakra. A kereskedelmi vállalat beszerzői idejében gondoskodtak 900 darab (sic!) bélelt, női gumicsizmáról, 124 lejes magas szárú, fűzős téli csizmáról. Otthonra jó lesz majd a meleg, csatos, divatos posztópapucs, 600-at szállítottak minap a cipőboltokba. Férfiaknak gazdag választékban csukott cipő, bakancs is kapható.
Borotválkozás közben lett személygépkocsi-tulajdonos Sz. Kálmán csíkdánfalvi lakos. Október 15-én belült a helybéli szövetkezet borbélyműhelyébe, hol – miközben a mester pamacsolta – három hat lejes borítékolt sorsjegyet vásárolt. És lévén, hogy a szerencse forgandó, az egyik sorsjegyen egy Skoda 1000 MB személygépkocsi állt. Még szerencse, hogy nem az ő kezében volt a borotva…

Mexikó 68. Ionel Drîmbă ragyogó győzelme. Amint azt már tegnap hírül adtuk, a Ciudad de Mexicó-i olimpián Ionel Drîmbă román vívó ragyogó győzelmet aratott, megszerezve az olimpiai tőrvívó-bajnoki címet.

1978. október 19., csütörtök

Foglalt az országút. Mostanában egyre gyakrabban tapasztalni, hogy esténként, amikor a legelőről hazaballag a csorda, egész autósorok várakoznak türelmesen az országúton, mert az foglalt. Mint például Marosfőn, Máréfalván és legutóbb Kápolnásfaluban. Itt mintegy nyolcvan négylábú „provinciális felvonulását” kellett végigvárni.

1988. október 19., szerda

Egység és függetlenség. Közeledik az az időpont – december elseje – amikor a 70. évfordulóját ünnepeljük annak a nagyszerű történelmi aktusnak – amint arra az RKP KB Politikai Végrehajtó Bizottságának október 11-i üléséről kiadott közlemény ismételten rámutat – kiteljesítette a román nép egységért és függetlenségért vívott harcát, megnyitotta nemzetünk fejlődésének, az összes románok ama évszázados álma beteljesülésének az útját, hogy egyesülten éljenek ugyanazon országhatárok között, az egységes, szabad és független államban.

Összeállította: Sarány István

Odaadóan, éjt nappá téve kell dolgozni a földeken! Nagy P. Zoltán, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek