Visszatekintő (október 17.)

53

1968. október 17., csütörtök

Az egész falu összefogásával, egyetakarásával létesült Ditró új büszkesége. Tavaly Gyergyóditróban jártamkor Ambrus Dénes, községi néptanács titkára indítványozta, hogy szakítsak néhány percet egy rövid sétára. Gyönyörű kapu mellett (néhai Mezei Tamás faragta) befordultunk a Dr. Petru Groza utcába. – Ebből 50 ágyas korszerű kórház lesz – mutatott a hatalmas, átalakítás alatt álló épületre. – Szeretnénk egy városnak is dicséretére váló községi kórházat berendezni.

Ipari egységeinkből jelentik. Több mint 9300 köbméterrel teljesítették túl a negyedévi döntési tervet, 3500-zal az eregetési előirányzatot a tölgyesi erdőkitermelési és fafeldolgozó egységhez tartozó vágterek munkatársai. A legszebb eredményt a péntekpatakiak értek el, Dezső Péter erdőkitermelési mester vezetésével.

1978. október 17., kedd

Hírek. Lázárfalván és Csíkszentsimonban vendégszerepelt az elmúlt hét végén a csíkszeredai Művelődési Ház folklóregyüttese Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok… című, felújított zenés-táncos műsorával, közkedvelt népdalokkal köszöntve ez alkalommal a terménybetakarításban élenjáró dolgozókat. • A Megéneklünk, Románia tömegszakaszának rendezvényeként vasárnap délelőtt a székelyudvarhelyi Művelődési Házban a Fakitermelési és Szállítási Egység, valamint a Bútorgyár műkedvelői mutatták be közös műsorukat. Este pedig, a Népszínház évadnyitóján Kocsis István Árva Bethlen Kata című monodrámájának bemutatására került sor Szász M. Mária előadásában, amelyet ma ismét megtekinthet a közönség.

Vasárnapi gondolat. Nem először, s valószínű nem utoljára tesszük szóvá a szurkolók viselkedését a labdarúgó-mérkőzéseken. A Jövő – Traktor találkozó kényszeríti ki belőlünk a megjegyzést, pontosabban a közönség magatartása, mert ha a pályán eléggé sportszerű küzdelem is folyt, a lelátókról elhangzott megjegyzések mindenképpen ellenkeznek a sportetikával.

1988. október 17-én, hétfőn nem jelent meg a lap.

Összeállította: Sarány István

Csomagolják az exportra szánt burgonyát. Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek