Visszatekintő (október 16.)

52

1968. október 16., szerda

Szemtől szemben a verssel. Bartalis János estje (…) élményt nuújtott városunk irodalombarátai számára. Az értékes kezdeményezés a csíkszeredai könyvtár érdeme. Mindenképpen hasznos (…), és ötletbeni gazdagságra valló tény. A személyes ismeretség meghitt közelségbe hozta az alkotót. Megismertük a művészt, megismertük az embert.

Hírek. Négy kenyérféleséget és 36 választék fehér sütőipari terméket készít naponta 13-14 tonna mennyiségben a gyergyószentmiklósi sütőipari vállalat. • Naponta 8954 levél fordul meg a csíkszeredai postahivatal dolgozóinak kezében. Ebből 1000 darab tranzit levél. 4700 levelet adnak fel naponta, 3700 érkezik Csíkszeredába.

Mexikó 68. Viorica Viscopoleanu a női távugrás olimpiai bajnoka. Eredménye: 6,82 m – új világcsúcs! Mihaela Peneș 59,92 m-rel ezüstérmet szerzett gerelyvetésben.

1968. október 16., szerda – különkiadás

Akinek tízkor van napkelte. A naptár szerint 6 óra 29 perckor dugja ki az orrát csíkszentgyörgyi hegyek mögül a nap. Ezt tudja is minden csíkszentgyörgyi, csak egyedül a Mezőgazdasági Gépesítési Vállalat traktoristáinál állt be hétfőn reggel a totális napfogyatkozás. A tagság tíz óráig várt, amíg megjelent az első traktor.
1978. október 16-án nem jelent meg a lap

1988. október 16., vasárnap

Minden erővel a terménybetakarításért, őszi vetésért. A megyei összesítő adatok szerint a burgonyaásás befejezéséhez közeledik, hiszen október 14-én már csak alig több mint 200 hektár termés volt a földben, több termelőszövetkezet, még a sok burgonyát termesztő övezetből is, az ásás befejezését jelentette.

Színházi ősz. Aki végigkövette a heti művelődési rendezvényeinket és aki a mai lapunkban átolvassa a jövő heti művelődési előrejelzést, könnyen meggyőződhet róla: október közepén, végén a megyeszékhely és a megye több városa mintha óriási színpaddá válna…

Összeállította: Sarány István

Szép az idő, iparkodni lehet a székelyudvarhelyi építőtelepen Fotó: Nagy P. Zoltán
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek