Visszatekintő (október 11.)

44

1968. október 11., péntek

Ügyvitel. Nem tudom megmondani, hány ceruza is kell egy szövetkezet vezetéséhez. Azt mondák, minimálisan évi négyszáz. Lehetséges ez? Talán. Ezúttal azonban nem a ceruzákról akarok szólni. Inkább arról, ami a kérdés kapcsán felvetődik. Sok, egyre több a gazdaságokban a ceruzás. Az ügyvitel nevében újabb és újabb beosztások születnek.

Fonákságok a fogorvosi ellátás megszervezésében. Ahogy Gyergyó­szentmiklóson megfogalmazták, a fogorvosok rutinmunkára vannak kényszerítve. Képtelen másképp elvégezni napi negyven beteg fogkezelését. Ezért húzódik el a munka hetekig, sokáig tart egy protézis vagy egy fogpótlás bedolgozása, a falusi dolgozónak a legegyszerűbb kezelésért is hónapokon át kell utazgatnia.

300 éves a csíkszeredai líceum. A líceum neveltje, Mátyás József képzőművész, hazánk fiatal festőnemzedékének egyik tehetséges tagja. Csíkszeredában 1967-ben rendezi meg első kiállítását, amely a szakkörökben és a közönség soraiban osztatlan sikert arat.

1978. október 11., szerda

A szerződéses kötelezettségek teljesítése nem tűr halasztást. Megyénkben a kiásott burgonya mennyisége meghaladja a 70 százalékot, az ütem tovább fokozódik és reális lehetőségek vannak arra, hogy az erők összpontosításával napok alatt be is fejeződjék.

Senki földje. Van egy olyan terület a csíkszeredai labdarúgópálya körül, amelyet senki nem használ, benőtte a fű, maholnap kaszálni lehet. Eredetileg futópályának készült, utólag módosult a rendeltetése, egyszerűen sétány lett, ahol mérkőzések szüneteiben séta közben a felettébb nagyszámú szakember szót válthat egymással a pályán látottakról.

Hír. Új tagokkal bővült a székelyudvarhelyi Népszínház. A vasárnap megtartott versenyvizsga után tíz személlyel gyarapodott az együttes szereplőgárdája.

1988. október 11., kedd

Virág a pulton. Már jellegénél fogva kissé sivár a megyeszékhelyen a Petőfi utcai ásványvíz-elárusító egység. De a borvizesrácsokkal zsúfolt kis helyiségbe is életet lopott be az egységvezetőnő: kis pultján hatalmas virágcsokor díszeleg.

Labdarúgás. Sokat erősödött az 1987–88-as idény óta a Gălăuțași Komplexum, a megyei bajnokság jelenlegi ötödik helyezettje. Most 7 forduló után több pontot gyűjtött, mint az előző bajnokságban 28 mérkőzésen.

Borszék – az „egyre korszerűbb” arculatú alsó város, 1988
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek