Visszatekintő (október 1.)

63

1968. október 1., kedd

Ilyen még nem volt. Javában áll a bál. Sebes táncforgatag, fejbúbra tolt kalapok, italtól csillogó szemek. Gyakran elővillan egy-egy üveg sárga hasa. Több legény körbeállja, isznak. Szól a zene, erősödik a dobbantás, dülöngélőbbek a léptek. Éjfél felé jár.

Hír. A nyár folyamán harminc őzbakot lőttek a székelyudvarhelyi Vadász és Sporthalász-klub tagjai. A legnagyobb példány 40 kilogrammos volt. A trófeák között két 100 százalékos aranyérmes példány található.

1978. október 1., vasárnap

Mindenki felelősséggel tartozik. A gyergyószentmiklósi Faipari Gép- és Pótalkatrészgyár munkaközössége kiváló eredményeket ért el az üzembe helyezés óta eltelt viszonylag rövid időszakban.

Mi lesz a nedvdús takarmánnyal? A körlet gazdaságai igyekeztek betartani a szakszervek utasításait, így a tárolt nedvdús takarmány nagy része szenázs. (…) A sorozatos esőzések miatt a mezőn „felejtett” szalma több esetben is megázott. Az mtsz-ek azért nem raktározták el az értékes takarmányt, mert arra vártak, hogy a bálák kiszáradjanak.

Gyermekszáj. – Pistike, mentek az idén szarvasbőgésre?
– Minek? Eleget bőg nekünk a szomszéd, amikor esténként hazatántorog a kocsmából.

1988. október 1., szombat

„Önszabályzó” üvegház. Olyan üvegházat terveztek Franciaországban a Nemzeti Atomenergia Felügyelőség és az Országos Mezőgazdasági Kutató Intézet szakemberei által kidolgozott elvek alapján, amely saját maga szabályozza a hőmérsékletet, és édes vizet állít elő öntözéshez szennyezett vagy sós vízből.

A nagyvilágból. Beijingben megnyílt az ország első tudomány- és technológiatörténeti múzeuma. A bemutatott tárgyak nagy része a hagyományos kínai technológiákat szemlélteti a csillagászatban, papírgyártásban, famegmunkálásban, építészetben, kerámiában stb.

Szerkeszti: Szőke Zsuzsa

A szentkirályi téesz-tagok vermekbe rakják a vetőmagnak szánt burgonyát, 1986
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek