Visszatekintő (november 9.)

39

1968. november 9., szombat

A csecsemők helyet kérnek a bölcsődében. A női munkaerő nagyobb része egy- vagy többgyermekes anya, akikre komoly felelősségteljes otthoni „műszak” vár: a gyermeknevelés sokrétű, bonyolult feladata. Természetesen, nagy segítséget adhat és ad a társadalom, azok az intézmények, melyek a csecsemőtől a hatéves korig a gyermekek egy részével foglalkozni tudnak. Tudott dolog, hogy feltételeink még nem teszik lehetővé az igények teljesebb kielégítését, mert korlátozott a bölcsődék, napközik és óvodák száma, azok befogadó képessége.

Richard Nixon úrnak. Rendkívüli öröm számomra, hogy szívélyesen gratulálhatok Önnek abból az alkalomból, hogy megválasztották az Amerikai Egyesül Államok elnökének felelősségteljes tisztébe, és egészséget, boldogságot kívánok. Megragadom az alkalmat annak a reménynek a kifejezésére, hogy az országaink közötti kapcsolatok tovább fejlődnek a román és az amerikai nép érdekében, a béke és a nemzetközi együttműködés ügye érdekében – üzente Nicolae Ceaușescu.

1978. november 9., csütörtök

„Van 50 leje?” Az emberek leginkább a saját bőrükön tanulnak, és akkor mérlegelik a kihágások súlyosságát, miután azt elkövetik. Pedig minden közlekedési szabálysértés életet kockáztathat, és ezért tekintjük elsődleges kötelességünknek a megelőzést. (…) Azt kérdi, mit érzek, amikor halálos kimenetelű balesethez hívnak? Én is hibás lehetek, valahol nem teljesítettem a kötelességemet. Akkor érzem jól magam, ha nem kell büntetnem, és csendes, eseménytelen ellenőrzés után térek vissza a garázsba.

1988. november 9., szerda

Jó tudni. A vastagon zsíros, olajos edényt úgy is megtisztíthatjuk, hogy tojáshéjat főzünk benne sós-ecetes vízben.

Divat. Hosszú idő után visszatér divatba a karcsúsított vonal. Már idén is látható, de a jövő év divatját meghatározza. A karcsúsítás mindenképpen nőiessé teszi a ruhadarabot. Még erősen tartja azonban magát a jól aláöltözhető, egyenes, laza szabásvonal is. Akinek ez az előnyösebb, nyugodtan viselheti, mert még sokáig fog találkozni ezzel a modellel is a következő évek divatbeszámolóiban.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Tervezők. Marx József felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek