Visszatekintő (november 7.)

38

1968. november 7., csütörtök

Csíkban kilenc hónap hideg… de hasábfával nem lehet fűteni a kályhákban. Bizony így szól a közmondás: „Csíkban kilenc hónap hideg, s a többi sem erőst meleg”. A nem erőst meleg hónapok már lejártak és – ha akarjuk, ha nem – a nyakunkon a másik kilenc, az éjszaka megfagyott talajon visszahangzó léptekkel a tél kopogtat. És most, a hideg-szeles november elején Csíkszereda lakosainál és intézményeinél közel egymillió kiló tűzifa áll felvágatlanul.

Akiknek lelkesedése nem szalmaláng. Már több mint 60 előadást tartott a Székelyudvarhely municípiumi KISZ bizottság esztrádegyüttese. Ha ezt egy hivatásos színtársulat eléri, műsorát sikerültnek könyvelik el. Plakátjukat állandóan láthatjuk a megye különböző pontjain. Mindenütt jelen vannak, változatos előadásuk tetszik öregeknek, fiataloknak, megtalálják benne a humort, lírát, tánczenét. Egyszóval egy igazi esztrád.

1978. november 7., kedd

Hírek. Gazdaságos útátépítési munkálatokhoz kezdtek hozzá Salamáson a lakosság hozzájárulásával.
A borszéki művelődési házban előadásra került sor Az önálló gazdálkodás és a hatékonyság, napirenden a dolgozók tanácsainak munkaprogramjában témával.

Gyermekszáj. – Pistike, mondjál olyan zöldséget, amit jól ismersz. – Tetszik tudni, mi Csíkban élünk…

Labdarúgás. Ilyen a labdarúgás – mondják a szakemberek. Meleg fürdő után hideg zuhany és fordítva. Ez a szép benne. Vajon? Az A osztályban Marosvásárhely 5–0-s vajdahunyadi veresége mindenképpen hideg zuhany. Bölöniéknek, de a szatmáriak is kitettek magukért, mert a nagybányai éllovast fektették két vállra. Meglepetés a Gloria otthonában elért döntetlenje is a Chimiával szemben, valamint a temesváriak Dinamo elleni sikere.

Telex. Az Egyesült Államokban kedden részleges választásokat tartanak a képviselőház 435 tagjának, 35 szenátornak és 36 kormányzónak a kijelölésére. A választási kampányt az ország nagy haderejű problémái uralták: az infláció, a dollárválság, a munkanélküliség, az adóreform, a bűnözés.
1988. november 7-én, hétfőn nem jelent meg lapszám

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Erdőrészlet. Marx József felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek