Visszatekintő (november 6.)

39

1968. november 6., szerda

Megyénk műkedvelői léptek színpadra. A pénztár fölé akár ki is függeszthették volna a Minden jegy elkelt feliratú táblát; telt ház várta az előadások kezdetét. Nem a lokálpatrióta elfogultsága késztette arra az embereket, hogy tömegével látogassanak el a megye közötti szakaszra. Valami más: annak ellenére, hogy ismerték a műsort, azt is tudták, megéri a fáradozást a fesztivál utolsó napja – még akkor is, ha az éjszakába nyúlnak az előadások.

Nemzetközi események. A tizedik kanadai szívátültetési műtétet hajtották végre a montreali Victoria Kórházban hétfőre virradóan. Egy donor szívet átültettek egy 53 éves férfibe, veséit egy 9 éves kislányba és egy 29 éves ifjúba. A néhány órával a műtét után közölt orvosi jelentés rámutat, hogy az átültetett szív megkezdte önálló működését, elektromos impulzus nélkül.

Katasztrofális árvíz pusztított Olaszországban. Több olaszországi tartományban, különösen a piemonti Verceil és a Valle Mosso vidéken katasztrofális árvíz pusztított. (…) A felhőszakadások, az áradások és a talajcsuszamlások súlyosan érintették a közlekedést Piemontban és részben Lombardiában… Az árvíz sújtotta helységekben több ezer személy hajléktalan maradt. Nyolc falu teljesen el van zárva az ország többi részétől.

1978. november 6., kedd

Jégkorong. Szombat-vasárnap az A osztályos jégkorongbajnokság 11-12. fordulója keretében a Csíkszeredai Sportklub a Bukaresti Steaua vendége volt. A katonacsapat – bár nehezebben, mint máskor – mindkét mérkőzését megnyerte 6–2 és 8–5 arányban. A csíkszeredaiak góljait az első mérkőzésen Antal Előd, a másodikon pedig Bartalis (2), Szentes, Antal E. és Péter lőtték.

1988. november 6., vasárnap

Író a szülőfalujában. A hazai könyvnapok keretében megrendezett író–olvasó találkozók igazi eseménye volt látni-hallani Szabó Gyulát, szülőfalujában, a Kis-Homoród völgyének azon a részén, ahol annyi könyv témája és az ezeket megíró tehetség is megtermett. A találkozót kivételessé tette az a tény is, hogy az író betegsége miatt az utóbbi másfél évtizedben nemigen vett részt író–olvasó találkozókon, szülőfalujában is több mint tíz éve nem került sor hasonló rendezvényre.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Székelykeresztúr főtere. Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek