Visszatekintő ( november 29.)

56

1968. november 29., péntek

Igenlő válasz. A tudomány és technika forradalmának korát éljük. Éljük, mert vívmányait növekvő igényeink két kézzel követik. Művelődési életünk, civilizációnk olyan gyorsuló ütemben szélesedik és gazdagszik, hogy a legéberebb statisztikus is csak késő adatokkal mérheti fel azt. A szellemi élet kibontakozása megtermékenyíti a gyakorlatot, s ez ismét sürgető sebességre készteti az elméletet.

Hír. Újabb autóbusszal gyarapodik a csíkszeredai Városgazdálkodási Vállalat autóbuszparkja. Rövid időn belül ez már a harmadik gépkocsi, amelyik a város közlekedési gondjain hivatott enyhíteni.

Az időszerű reklám… Az esztendő legzordabb, leghidegebb időszakába léptünk, a télbe. (…) Rendkívül meglep, hogy a kirakatban még mindig a fagylaltot reklámozzák. Belépek, ugyanaz a szöveg ragadja meg pillantásomat. Fagylaltnak azonban híre-hamva sincs. Ezzel a módszerrel akarnák idecsalogatni a didergő vendégeket?

1978. november 29., szerda

Hír. Tegnap a székelyudvarhelyi Múzeum Hete rendezvénysorozat keretében megnyílt munkatársunk Nagy P. Zoltán, a Fotóművészek Országos Szövetsége tagjának „Emberek és tettek” című fényképkiállítása.

Harmatba zárt tájon haladva. Meteorológiai jelentés: Gyergyóalfaluban mérték aznap a legalacsonyabb hőmérsékletet az országban. Turista nem hivatalos tréfás megjegyzése: Gyergyó gyönyörű vidék, de emberi településre alkalmatlan. Mintha görcsbe rándult volna a természet, olyan merev és hallgatag a kora reggeli gyergyói táj.

1988. november 29., kedd

Filmes eligazító pályaválasztóknak. Folytatta korábbi gyakorlatát a megyeszékhelyi Transilvania filmszínház: pályaválasztási tanácsadót szervezett általános iskolai tanulóknak. (…) Hogy nagyobb hatása legyen a szónak, felhasználták a rendelkezésükre álló dokumentumfilmeket, mintegy illusztrálva azokkal a meghívott műszaki szakemberek és pedagógusok pályaválasztással kapcsolatos előadásait… Hasznos és hatásos módszer. A film vonzza a tizenéveseket, nagy hatással van rájuk, segítségével tehát tudatosan befolyásolható, helyes irányba terelhető választási próbálkozásaik.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Laboratóriumban. Haragos Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek