Visszatekintő (november 28.)

34

1968. november 28., csütörtök

Hangszerek a könnyűzenekarnak. A gyergyószentmiklósi szakiskola szülői bizottsága számos hangszert – elektromos gitárokat, mikrofonokat és hangerősítő berendezést vásárolt a szakiskola tanulóinak. Ugyanakkor a nyárra is gondoltak. Tíz új, négyszemélyes sátorral gyarapodott az iskola turisztikai felszerelése.

Kiállítás a csíkszeredai múzeumban. Erdély Romániával való egyesülésének 50. évfordulója tiszteletére a csíkszeredai múzeum kiállítótermeiben jelentős dokumentumkiállítás nyílt. A kiállított tárgyi anyagok, fotokópiák és írásos dokumentumok a román nép és az együtt élő nemzetiségek testvériségének bizonyítástételei.

Azon tűnődöm… mitől is függ az, hogy az ember vásárolhasson. Valószínűleg a pénztől, mert a pénz nélkül még ez idáig minden vásárlási szándék, remény szertefoszlott, mint délben az őszi köd. Valószínűleg az árutól, meg ha hiányzik az óhajtott áruféleség, ugyancsak dugába dől minden előzetes terv. (…) Pedig, lám, létezik egy alapvető tényező, mely képes megszüntetni a pénz és a bőséges áruválaszték kedvező befolyását az „ügy” intézésében. Ez nem más, mint az üzletek nyitási–zárási ideje.

1978. november 28., kedd

Kemény fiúk… Igen, kétségtelenül azok a kányádi futballcsapat tagjai, mert idén az Udvarhely környéki bajnokság 16 csapata között mindig a ranglista élére küzdötték magukat. Kemény fiú önkéntes edzőjük, Nagy Ödön tanító is, idestova 20 éve irányítja szülőfalujában ezt a tevékenységet. (…) a hatvanas években többször szerepeltek a tartományi mezőgazdasági kupaversenyek elsői közt, 1969-ben megnyerték az Udvarhely környéki bajnokságot, s azóta is az élen rajtolnak.

Ne rongáld… A Madarasi-Hargita menedékház mellett egy esztenaház gerendáján olvastam a felírást: „Kedves barátom, ne rongáld e hajlékot, mert soha nem tudhatod, mikor nyújt számodra menedéket”. Nem tudom, ki lehet a szöveg szerzője, annyi bizonyos, természetjáró ember lehetett, aki tudja, hogy bajban, esőben, szélben egy bokor is menedéket nyújthat.

1988. november 28-án, hétfőn nem jelent meg lapszám.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Feljárat a várba. Az alsó kapu. Marx József felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek