Visszatekintő (november 22.)

31

1968. november 22., péntek

Hír. 11 800 lej értékű laboratóriumi felszerelést vásárolt a vlahicai általános iskola. Az új felszereléssel berendezett laboratóriumi teremben korszerű oktatási feltételek között sajátíthatják el az iskola tanulói az előadott reál tantárgyakat.

Milyenek várótermeink? Megyénk területén százhetvenegy kilométer hosszan futnak a sínek. Az utasokat hosszabb-rövidebb távon naponta harmincegy vonat hozza-viszi. Negyven helységnévhez tehetjük hozzá az állomás szót. (…) A várakozással eltöltött időt mindenki elveszettnek érzi. De mégis, hamarabb repül az idő, az utazás előtti feszült lelkiállapot is könnyebben oldódik, ha a környezet rendezett, tiszta, a váróteremben civilizált körülmények között tartózkodhat az utas… amelyekre az illetékesek gyakran csak legyintenek.

1978. november 22., szerda

Gyermekszáj. – Te Pista, kiötöltem egy találós kérdést a tegnap az üzletben: Mi az, ami időnként akkor is mozog, mikor állnia kellene? – Nem tudom. – Hát, a mérleg nyelve.

Jobb megelőzni. Tél jön, havak ideje, fagy és olvadás. A kis hiba könnyen nagy károk eredője lehet, ha nem gondolnak idejében a javításokra, addig, amíg lehet. Most még nem kerül különösebb erőfeszítésekbe a hibás fedőlapokat, cserepeket kicserélni, a tartóelemeket megerősíteni, de ha majd mindent elfed a hó… Szóval kis dolgok ezek, vagy annak tűnnek, de jobb megelőzni a bajt.

1988. november 22., kedd

Korszerűsítés az erőforrások hatékonyabb kihasználása szolgálatában. Aki huzamosabb ideje nyomon követi a sînsimioni Keményítő- és Szeszgyár tevékenységét, számot adhat arról, hogy a munkaközösség következetes erőfeszítéseket tett és tesz a korszerűsítésre. Ez pedig a termelőkapacitások hatékonyabb kihasználása és a nyersanyagok magasabb fokú hasznosítása legcélravezetőbb útjának bizonyult. Az elért eredmények egyben azt is példázzák, hogy a törekvések arányait nem kell feltétlenül egy adott egység nagyságrendje alapján értékelni.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A csíkszeredai állomáson… Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek