Visszatekintő (november 21.)

52

1968. november 21., csütörtök

Hír. Újszerű irodalmi vetélkedőt rendeztek a maroshévízi líceum diákjai. Maguk gyűjtötte népmeséket, lakodalmas köszöntőket adtak elő, népdalokat énekeltek, a hazai és egyetemes irodalom, számukra legkedvesebb költeményeit szavalták, az irodalmi kör legtehetségesebb verselői pedig saját alkotásaikból olvastak fel.

A legújabb törpegépkocsi: a „MINI–MAXI”. A „mini–maxi” a szovjet gékocsiipar újszülöttje. Persze, a keresztlevelében csak mint „Maxi” szerepel, de azért nevezik „mini–maxi”-nak, mert minimális méretei ellenére, maximális kényelmet nyújt. A „Maxi” tulajdonképpen a rendkívüli mértékben elterjedt szovjet „Zaporozsetsz” utóda. (…) Miután már megtette első lépéseit, nyilvánvaló, hogy nem sokára a kicsi „Maxi” nagy hírnévre tesz szert.

Horizont. A hamburgi Blohm und Voss hajógyárban a norvég A. S. Unglands Rederi társaság rendelésére épül a világ legnagyobb gépkocsi-szállító hajója. Az 1970-re elkészülő hajó egyszerre 2700 Volkswagen típusú gépkocsit vihet magával.

1978. november 21., kedd

Hír. Az elmúlt napokban meglévő árukészletük mintadarabjait állította ki a csíkszeredai Kötöttárugyár nagytermében hét könnyűipari vállalat (Csíkszereda, Toplica, Roman, Pașcani, Szeben, Brassó, Piatra Neamț).

Csíkszeredai Traktor – Zernyesti Torpedo 3–0 (2–0). Végre jó játékkal és biztos győzelemmel örvendeztették meg hétről hétre növekvő szurkolótáborukat a csíkszeredai labdarúgók. A gyors iramú és mindvégig érdekes összecsapáson a Traktor játékosai eleitől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést ellenfelüknél, magabiztosan adogattak, tetszetős támadásokat szőttek, bátran vállalkoztak lövésekre.

Még mindig csak tervezik… Jó fél évvel ezelőtt azért üdvözöltük a csíkszeredai Szolgáltatás kisipari szövetkezet kezdeményezését, akkor ugyanis elhatározták, hogy nemcsak árusítanak, kölcsönöznek is székely ruhát a gyerekeknek. Sajnos, valahol elakadt az ötlet kivitelezése, a Petőfi utcai üzletben még mindig csak tervezik az említett ruhák kölcsönzését. Kissé sokalljuk a hosszas tétovázást, éppen ideje, hogy beváltsák ígéretüket.
1988. november 21-én, hétfőn nem jelent meg lapszám

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Míg kedvez az idő, biztosítani kell az építkezési segédanyagokat. Nagy P. Zoltán, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek