Visszatekintő (november 15.)

31

1968. november 15., péntek

Anakronizmus egy igazgató-bizottság s egy üzem életében. Az igazgató-bizottság ülésein készített jegyzőkönyveket átnézve, még ha felületesen is lapoznánk át azokat, egy meggondolkoztató jelenség ötlik szembe. A munkaülések témáinak megválasztása, lefolyásuk arról vallanak, hogy az igazgató-bizottság tagjai – elsősorban elnöke és titkára – nem voltak tisztában feladataikkal.

Az első hó. Hangosabban, kedvesebben száll a gyermekzsivaj, az önfeledt kacagás a felhők felé. S kissé valamennyien gyermekké válunk, ahogy az új tél hírnökei a kora reggeli lámpák fényéből csillogva az arcunkra szállnak.

Jégkorongbajnokság. Bukaresti Steaua – Csíkszeredai Lendület 9:0 (4:0 1:0 4:0). Mit lehet elmondani egy ilyen gólarányú vereség után a Csíkszeredai Lendületről? Hová könyvelhetjük el ezt a vereséget? Melyek az okai, hisz végre teljes kerettel lépett pályára a csapat. Vagy tényleg ilyen nagy a tudásbeli különbség a két csapat között?

1978. november 15., szerda

Állt a rakodás, 60 vagon üresen. Az Apemin csíkszent­királyi töltödéjénél a múlt hét végén a délutáni váltásnál négy órán át szünetelt a munka. K. László egységfelelős ezért B. Ágoston kazánfűtőt okolja, ugyanis az, feltehetően, ittasan dolgozott, így felügyelet nélkül maradt a kazán.

Hírek. Amint azt lapunk hasábjain már jeleztük, a csíkszeredai Művelődési Házban mától kezdve kiállítják Csíkszereda új központjának városrendezési-építési részletterveit, makettjeit. * A postaigazgatóság gondoskodása nyomán városi nyilvános telefonkészüléket szereltek a csíkszeredai megyei kórház minden emeletére, megkönnyítve ezáltal a kórházba utalt betegek számára, hogy kapcsolatba léphessenek hozzátartozóikkal.

1988. november 15., kedd

Nem mellékes a mellékgazdaság. (…) a szövetkezetnek van egy jól megépített hizlaldája, benne 6 anyakoca, 1 kan és negyven malac. A motel mellett épült mellékgazdaságot a tavaly népesítették be állatokkal, s az idén már jól érződött a haszna is, hisz több mint ezer kiló színhús került ki onnan (…). A sertések gondozását egyébként a motel személyzete végzi felváltva.

Hírek. Mától a megye nagyobb városaiban kerül sor a falusi mozigépészek felkészítőjére, a közelgő falusi filmnapokra. * A mihăileni-i Kósa Tamás kiváló nyúltenyésztő hírében áll, évente átlag 200 kg nyúlhúst szerződött az állami és önellátási alapra.

Szerkesztette: Sarány István

Látható, hogy szomjasak az állatok. Türelmetlenül várják a vederben szállított vizet
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek