Visszatekintő (március 9.)

91

1968. március 9., szombat

Helységszépítés – társadalmi munkával. Nagy hagyománya van a társadalmi munkával végzett helységszépítésnek Vla­hicán. Így az elmúlt években a helyi pártbizottság irányításával egy 33 méteres uszodát, kétsávos tekepályát építettek, zöldövezetet, parkokat létesítettek.

1978. március 9., csütörtök

A Magyar Nemzetiségű Dolgozók Hargita Megyei Tanácsának plenáris ülése. Az elmúlt tíz esztendő gazdag mérlege, a tények meggyőző erejével bizonyítja pártunk politikájának mélyen tudományos és reális voltát, kidomborítja, hogy összes sikereink forrása a párt vezette dolgozók – románok, magyarok, németek és más nemzetiségűek – hősies, teljes egységben és testvériségben végzett odaadó munkája elválaszthatatlanul összefonódik pártunk és államunk szeretett vezetőjének, Nicolae Ceaușescu elvtársnak fáradhatatlan tevékenységével.

Nagyvilág. A szülők éjszakai álmát kívánja óvni egy francia cég új terméke: az elektronikus bölcső. (…) A kisbaba kényelmesen pihenhet benne, ha azonban éjnek idején felsír, ezzel működésbe hoz egy ringató automatát, amely három percen át ütemesen mozgatja a bölcsőt.

1988. március 9., szerda

Csákányolás. Megkínozza a télutó vagy tavaszelő az utcaseprőket. Nézem, amint csákányolják Csíkszereda egyik főutcáján a járda melletti arasznyi jeget, kupacba gyűjtik, autóra rakják. Kemény munka, megizzasztja az embert.

A cikket teljes terjedelmében a Hargita Népe március 9-i számában olvashatják.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek