Visszatekintő (március 8.)

73

Új rovatot indítottunk Visszatekintő címmel. „Retró rovatunkban” egykori tudósításainkkal emlékezünk és emlékeztetünk. Tömören, de a kor „ízvilágát” a lehető legérzékletesebben átadva közlünk újra részleteket az 50, 40 és 30 évvel ezelőtt megjelent cikkeinkből. Címmel és rövid kiemelésekkel tehát 1968, 1978 és 1988 történéseit hozzuk közel a csíkszéki, udvarhelyszéki, gyergyószéki olvasókhoz.

1968. március 8., péntek

Látogatás Karácsony Jánosnál. Az utóbbi években Karácsony János kitört a „medencéből”. Új tájak, szomszédos vidékek embereinek vitte el képei üzenetét. (…) A szomszédos városokban rendezett tárlataira úgy emlékszik vissza, mint élete jelentős eseményeire. (…) „Karácsony nagy művész! Írta ezt egy vén színész”. Sinka, a színészbarát rótta e sorokat a marosvásárhelyi tárlat emlékkönyvébe.

1978. március 8., szerda

Fonó, guzsaly és rokka nélkül – Karcfalván és Jenőfalván (…) tizenhárom munkacsoportban 264 nő végezte a közülük választott 13 csoportfelelős irányításával a burgonyaválogatástól a termés betakarításáig az összes munkálatokat.

Virágok – A téli napok egyikén asszonykísérettel érkeztem a csupa lány- és asszony-gyárba, a gyergyószentmiklósi Bútor- és Ipariszövet Üzembe, s amihelyt az előcsarnokba léptünk, nyomban meg kellett állni, a szebbnél szebb virágok parancsoltak ránk.

1988. március 8., kedd

Mindannyiunk egészségére – Símaraton 88. A nyolcadik csíkszeredai símaratonon (…) a részvétel a fontos, nem a győzelem – ezt minden versenyző tudja –, de az élsportoló már csupa lelkiismeretből sem engedhet meg magának lazítást, küzd, harcol a méterekért, másodpercekért, ugyanúgy, mint a hivatalos versenyeken.

A cikket teljes terjedelmében a Hargita Népe március 8-i számában olvashatják.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek