Visszatekintő (március 8.)

50

1969. március 8., szombat

Az embert néha önmagával szemben is meg kell védeni. Már sok szó esett az állatgondozók tevékenységéről és ennek kapcsán a pásztorokról is. Termelőszövetkezeti tagoktól hallottuk, hogy ritkaság olyan pásztor, aki saját kényelmi szempontjait tartva szem előtt a gondjaira bízott állatokat összeszorítja egy kis területre, sütteti őket a nappal és csupán azt várja, hogy elteljen a nap, aztán tereli a karámba. Horpac hassal, gyakran szomjasan.

1989. március 8., szerda

Változatos, gazdag műsort láthattunk. Vasárnap került sor a városok közötti szakaszverseny utolsó momentumára… A sokféleség és a sokszínűség jellemezte mindkét város „felhozatalát” és azoknak az értékeknek a felmutatása, amelyek mindkét helyen a munkásművelődés hagyományainak ápolását és tiszteletét jelentik.

1999. március 8., hétfő

Útgondok. Március 9-én rendkívüli ülést tart a székelyudvarhelyi képviselő-testület, ugyanis a tél oly elképesztő módon megrongálta a város útjait, hogy a kérdés elemzése nem tűr halasztást. Az út-gondok orvoslására szakbizottság alakult. A rendkívüli ülésen jelen lesznek a kivitelező cégek vezetői is, mert az egyik fő baj – szakemberek szerint – épp az útjavítási és aszfaltozási munkálatok rossz minőségében keresendő.

2004. március 8., hétfő

Jégkorong. Szerdán kezdődik a három nyert mérkőzésig tartó felnőtt jégkorongbajnokság rájátszása. A 1. helyért a Bukaresti Steaua és a Csíkszeredai Sportklub játszik, a bronzéremért pedig a Bukaresti Dinamo és a Gyergyószentmiklósi Progym lép jégre.

Továbbra sincs elnökük a csíki horgászoknak. A múlt esztendei tevékenységet ismertető beszámoló – melyet „kínnal-bajjal teljesítettek” – elhangzása után vázolták az idei tervet, melyet közel 2 milliárd lejnyi bevételekre alapoztak. Ennek egy részét a tagsági díjakból származó bevételből, a kilövési engedélyek árából, nem utolsósorban a külföldiek vadásztatásából szándékoznak előteremteni. (…) Az előterjesztésekből az is kiderült, hogy a horgászatból származó bevételekből (engedélyek ára stb.) nem futja a kiadásokra (horgászvizek bérlésére, telepítésekre, költségekre).

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek