Visszatekintő (március 7.)

94

Új rovatot indítottunk Visszatekintő címmel. „Retró rovatunkban” egykori tudósításainkkal emlékezünk és emlékeztetünk. Tömören, de a kor „ízvilágát” a lehető legérzékletesebben átadva közlünk újra részleteket az 50, 40 és 30 évvel ezelőtt megjelent cikkeinkből. Címmel és rövid kiemelésekkel tehát 1968, 1978 és 1988 történéseit hozzuk közel a csíkszéki, udvarhelyszéki, gyergyószéki olvasókhoz.

1968. március 7., csütörtök

Vizet apaszt a tavasz. Két jelentős lecsapolási-öntözési munkálat indult be a Küküllő mentén. Bögöz és Agyagfalva közös összefogással 100 hektár területről vezeti le a vizet, amely évtizedek óta megnehezítette itt a mezőgazdasági termelést.

Nem hisszük… hogy a csíkszeredai vasúti állomás másodosztályú várótermének falára csak dísznek akasztották volna a dohányzást tiltó táblát és cigarettavégekkel akarnák tompítani a padló monoton színét. / …hogy Csíkszeredában senki nem tudja, hogy Petőfi nevét hosszú ő-vel írjuk, de rövid ö-t látunk a költő nevét viselő utcában. / … hogy a (…) szövetkezet terepes fényképésze, ha tántorogva hagyja el a (…) vendéglőt, egyenes állású fényképeket is készíthet.

1977. március 7., kedd

Daciada-krónika. A gyergyói és felcsíki községekben létesített jégkorongpályák megteremtették az alapot e férfias sportág tömegmozgalommá válásához, ami a későbbiekben mindenképpen kamatozhat, hozzásegít Hargita megye, az egész ország jégkorongsportjának a felemelkedéséhez.

A cikket teljes terjedelmében a Hargita Népe március 7-i számában olvashatják.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek