Visszatekintő (március 7.)

78

1969. március 7., péntek

Hétköznapok ígérete – városszépítési eredmények, tervek. Eldőlt a tavalyi verseny. A megyénknek elismerést szerző városokban lezajlottak a díjkiosztó ünnepségek. Tovább rakódnak egymásra az idő téglái, a sokszor szürkének mondott hétköznapok. De az eldőlt verseny tovább folytatódik. Kis túlzással alkalmazni lehetne rá a híres olimpiai jelmondatot: nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos. Ebben a vetélkedőben pedig továbbra is „pályán van” minden város, minden község minden lakója. Ez adja ennek a nemes versengésnek a sajátos ízét-zamatát, az évi eredményeken túl mindenki nyer, nyerhet, mert szépül, gazdagodik a tágabb értelemben vett otthon, a fedelet-kenyeret adó lakóhely.

Fizetésemelés számokban. Hargita megye tanügyi dolgozói (tanerők és a műszaki-adminisztratív személyzet) az 1969-es naptári évben közel tíz millió lejjel több fizetést kapnak, mint az elmúlt esztendőben.

Hír. Tömegeket hódít a „Káposztaszüret” a csíkszépvízi művelődési otthon évszázados hagyományokat megelevenítő műsora. Az ötletes előadással a községbelieken kívül Pálfalva, Borzsova és Szentmiklós lakosait is szórakoztatták a csíkszépvízi színjátszók. A hét végén a Gyimeseken és Felcsíkon mutatják be.

Dalfesztivál Brassó ’69. Megélénkült, mozgalmassá vált a Cenk alatti város. A vendégek fogadtatásának emlékezetes pillanatai után, tegnap este nyolc órakor a brassói Dalszínházban felgördült a nehéz bársonyfüggöny, megkezdődött a nagy érdeklődéssel várt
II. Aranyszarvas Dalfesztivál. És ezzel kezdetét vette a könnyűzene népszerű előadóinak nemes versengése, amely hét végéig estéről estére a TV képernyői elé csalogatja a szép melódiák kedvelőinek népes táborát.

1989. március 7., kedd

A keddi napon a négyoldalas újság három oldalán Nicolae Ceaușescu elvtárs beszéde olvasható, amelyet az RKP KB-nál gazdasági kérdésekről tartott tanácskozásán mondott.

1999. március 7-én, vasárnap nem jelent meg lapszám
2004. március 7-én, vasárnap nem jelent meg lapszám

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Az általános áruház épülete Korondon, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek