Visszatekintő (március 6.)

61

1969. március 6., csütörtök

Több Hargita borvíz lesz az üzletben. A csíkszentkirályi borvíztöltödében a napokban megkezdett próbatöltések után, március 10-e körül ismét három váltásban dolgoznak majd, hogy naponta 70-75 ezer üveg üdítő borvíz kerüljön a fogyasztók asztalára.

1989. március 6-án, hétfőn nem jelent meg lapszám
1999. március 6., szombat

Hétfőtől nem fűtenek Gyergyóban. Nehéz napok előtt állnak megyénk kisvárosaiban a központi fűtéses lakások lakói. Az állam nem támogatja a tüzelőanyag-vásárlást, ami támogatást az üres pénzszekrényes polgármesteri hivatalokra testált. A gyergyószentmiklósi Közüzemek igazgatója arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy hétfőtől Gyergyószentmiklóson beszüntetik a melegvíz-szolgáltatást és abbahagyták a lakások fűtését.

2004. március 6., szombat

Munkavédelmi ellenőrzések. Jövő héten (március 8–12. között) a Hargita Megyei Munkavédelmi Felügyelőség munkatársai – egy újabb elrendelt ország kampány keretében – a közúti szállítóvállalatokat, -cégeket veszik górcső alá, arra kíváncsiak, hogy mennyire tartják be a rájuk vonatkozó 90/1996-os törvény, valamint a 23/2000-es számú norma előírásait. Az ellenőrzéseket az indokolja, hogy az utóbbi két évben csappant a halálos balesetek száma, de mégis mindig számos olyan tragikus kimenetelű munkabaleset történik a közutakon, melyeknek oka a munkavédelmi szabályok be nem tartása, a szállítóeszközök műszaki ellenőrzésének elhanyagolása.

Megoldódik a krízishelyzet. Szerdán érkezett Hargita megyébe az Egészségügyi Minisztérium, illetve az Országos Egészségbiztosító Pénztár szakértői csoportja, melynek tagjai a március elsejétől pénzügyi blokádban levő Székelyudvarhelyi Városi Kórházat, valamint a szintén anyagi gondokkal küszködő maroshévízi kórházat keresték fel.(…) Tény, hogy a kórház rendelkezésére álló pénz nem elég egész esztendőre, akárcsak a maroshévízi kórház esetében, ahol – bár a pillanatnyi gondokat, úgy tűnik, sikerült orvosolni – szintén költségvetés-kiigazításra lesz szükség.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Sok érdeklődő a börzén. Volt, aki sikerrel járt, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek