Visszatekintő (március 5.)

32

1969. március 5., szerda

A nagy nemzetgyűlési képviselő-választásainak eredményéről. A választói névjegyzékeken 13 582 249 állampolgár szerepelt. A választói névjegyzékeken szereplő választók közül 13 577 143 választó szavazott, 99,96 százalékuk. A szocialista Egységfront jelöltjeire 13 543 499 választó, vagyis a szavazáson részt vett választók 99,75 százaléka szavazott. A jelöltek ellen 30 748 választó, a szavazók 0,23 százaléka szavazott.

1989. március 5., vasárnap

Magasabb szintű nyersanyag-hasznosítás. Az idén Odorheiu Secuiesc-i Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Gépgyár árutermelése 14 százalékkal növekszik 1988-hoz viszonyítva, s ugyanilyen arányban a munkatermelékenységi mutató is. Kétségtelen, hogy a feladat mozgósító, s mindenek előtt a hatékonyabb termelés- és munkaszervezést feltételezi.

1999. március 5., péntek

Privatizáció, helyben. Szerdán Bukarestben tanácskoztak a prefektusok az Állami Vagyonalap (FPS) képviselőivel, megvitatva a privatizáció eddigi helyzetét, a közeljövő tennivalóit. Hargita megye prefektusa a Hargita Népe kérdéseire válaszolva elmondta, hogy a tanácskozás célja a privatizációs folyamatban játszott közvetlen és a prefektusi hivatal közvetett szerepének meghatározása volt.

Továbbra sem megoldott a parkolás Hargitafürdőn. Nem újdonság, hogy a Hargitafürdőre érkezőknek évek óta nincs ahol parkolniuk az úttesten kívül, és ez – különösen síszezonban – kilométeres autósorokat eredményez az út két oldalán. A közlekedés emiatt gyakorlatilag lehetetlenné válik, az úton szükség esetén mentő- vagy tűzoltóautó sem tud elhaladni.

2004. március 5., péntek

Balánbányát is érinti… A 208/2004-es kormányhatározattal jóváhagyták azon országos kereskedelmi társaságok névjegyzékét, amelyeknél e hónap folyamán tömeges elbocsátásokra kerül sor. A bányászati szektorról van szó, s a kormányhatározat mellékletében 12 országos érdekeltségű cég van feltüntetve, az elbocsátandó alkalmazottak száma pedig összesen 6850. (…) Ezzel összhangban, az elbocsátásra kerülők végkielégítésben, kompenzáló bérekben stb. részesülnek majd.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Minimúzeum Csíkmenaságon. A gyűjtemény egy szelete. Kristó Tibor felvétele, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek