Visszatekintő (március 4.)

77

1969. március 4., kedd

Szavaznak a párt- és államvezetők. Március 2-én reggel talán korábban gyúlt ki a fény a 23 August negyedbeli tömbházak ablakaiban, mint máskor. Népes csoportok haladnak az utcákon és a sugárutakon a Republica-klub felé, ahol a 23 August választókerület 1. számú szavazókörzete kapott helyet.
1989. március 4., szombat

A jó szervezést a későbbi eredmények igazolják. A corundi néptanács végrehajtó bürójának legutóbbi végzésére érdemes felfigyelni, amelyben olyan feladatok elvégzését irányozták elő, amelyeknek megvalósítása mindenképpen növeli a község lakosságának hozzájárulását az önellátási alaphoz.

1999. március 4., csütörtök

Március 15-től 500 lejes fémpénz. A Román Nemzeti Bank 1999. március 15-től 500 lejes névértékű pénzérmét helyez forgalomba. (…) Az új pénzérmével párhuzamosan továbbra is forgalomban marad az 1992-es kibocsátású 500 lejes papírpénz.

Kedvezményes adófizetés. A jogi személyeknek az állami költségvetéssel szembeni kötelezettségeik idejében és jó körülmények közti kifizetésének serkentése érdekében a kormány ösztönző intézkedést hozott. A 11/1999-es sürgősségi kormányrendeletről van szó, amelynek értelmében a szóban forgó kötelezettségek törvényes határidőre történő befizetése esetén mindenkire vonatkozóan 1/12-es csökkentést alkalmaznak.

2004. március 4., csütörtök

Hazai győzelem a tét nélküli turnén. A papírformának megfelelő győzelmet aratott tegnap este a Csíkszeredai Sportklub a felnőtt jégkorongbajnokság Csíkszeredában zajló körmérkőzéses tornáján. A múltkori meglepő vereség után a csíkiak hazai pályán nyertek a Dinamo ellen. Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Dinamo 7–1 (2–0, 3–0, 2–1).

Ásványvíz-palackozó üzem épülhet Csíkszeredában. Megépülhet egy újabb ásványvíztöltő üzem Csíkszereda területén. Ha minden a tervek szerint halad, a Szeredai-fürdő közelében palackozhatják a csíkszeredai borvizet. A legutóbbi tanácsülésen nem mindenki lelkesedett az ötletért.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Megtelt a gimnázium díszterme a találkozóra. Nagy P. Zoltán felvétele, 1999
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek