Visszatekintő (március 29.)

49

1969. március 29., szombat

Piackutatás és marketing. A marketing bevezetése vállalataink életében új, minőségi fejlődést nyit meg. Manapság nemcsak az a cél, hogy értékesítsük (eladjuk) mindazt, amit termelünk, hanem hangsúlyozottabban rátérni a kínálat gazdálkodásáról a kereslet gazdálkodásra. Tehát egy vállalat manapság nem termelhet addig, míg nem határozza meg pontosan a társadalom szükségleteit. (…)a gazdasági irányítás intézményekre, bürokratikus hierarchiára és utasításokra alapozott rendszerét új módszerek váltják fel. E módszer segítségével olyan hatásokat „kisugárzó” gazdasági környezet kialakulására törekszünk, amely a piac résztvevőit a gazdasági szempontból kedvező, azaz racionális cselekvésre ösztönzi.

1989. március 29., csütörtök

Odorheiu Secuiesc, a fiatalodó város. Az utóbbi két évtizedben mintegy kilencezer új lakás épült, ezek jelentős része a Tábor és Bethlen negyedben. A lakásépítés természetesen maga után vonta az üzlethálózat és szolgáltatások fejlesztését, nemkülönben a közművelést is. Több mint 100 népkiszolgáló egység nyílt, és a kisipari termelőszövetkezetek tevékenysége is nagyban hozzájárul a lakosság igényeinek teljesítéséhez.

1999. március 29., hétfő

Római katolikus kápolna Gyilkostón. E terv valamikor a 30-as években született, az 1916-ban felgyújtott régi fakápolna pótlására… A 90-es években ismét felvetődött a kápolnaépítés gondolata. (…) A Heves megyei múzeum segítségével sikerült hozzájutni a Kós Károly 1933-ban tervezett kápolna rajzával készült ún. téglajegyhez.

2004. március 29., hétfő

Csík nyerte a Pannónia-kupát. Jó iramú, izgalmas mérkőzésen 6–1-re győzte le a Ferencvárost szombat este a Csíkszeredai Sportklub, így a jégkorong Pannónia Liga sorsáról hosszabbítás és büntetőpárbaj döntött. A kevesebb büntetőt hibázó csíkiak nyerték a trófeát.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A Kurutty verseny megyei szakaszának gyakorlati próbája. Utazás a Marsra. Csíki Zsolt, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek