Visszatekintő (március 28.)

39

1969. március 28., péntek

A szántóföldekről. A Gagy és Küküllő mentén hetek óta beköszöntött a tavasz. Az itteni termelőszövetkezetek igyekeztek kihasználni a kedvező időjárást és hozzákezdtek a tavaszi munkálatokhoz. Szentábrahám gazdái a 324 hektár szántásra váró területből 220-szal már végeztek, vetik az árpát és zöldborsót. A cukorrépa és a dugvány területét előkészítették. A székelykeresztúriak ennél is jobban állnak. Száz százalékban végeztek a szántással, csávázzák a zabot, szórják a műtrágyát.

Fejlődnek a Szentmihály községhez tartozó falvak. Ajnádon a lakosság önkéntes hozzájárulásából és hazafias munkával bővítik a művelődési otthont. A több mint 39 000 lej értékű munkálatok befejeztével sokkal tágasabb és rendezettebb termekben tölthetik el szabadidejüket és szórakozhatnak az ajnádiak.

Megártott a dicséret. A Brassó-Pojánán zajló jégkorong-bajnokság utolsó mérkőzései a fásultság, a nemtörődömség, az unalom jegyében zajlanak. A csapatok, úgy látszik, nem adnak semmit a győzelem örömére: úgy sétálgatnak a különben csapnivaló jégen, mint a korzón és nevetgélnek, élcelődnek, mintha ez volna a legfontosabb tennivalójuk. Ezek után természetesen nem csodálkozhatunk, hogy a szeredai találkozó során semmi látnivaló nem volt, a nézők pedig, az a kevés is, ide-oda ténferegtek az unalomtól.

1989. március 28., kedd

Sóvidéki változások. …egy hirtelen kanyar után városias kép tárul a látogató elé. A községközpontban egyik oldalt egymás után sorakoznak a tömbházak, a szálloda épülete, majd újabb tömbházak, a földszinten üzlethelyiséggel és postával. Átellenben a kereskedelmi komplexum: vendéglő, cukrászda, az emeleten szállodával. Kevés olyan átutazó van, aki legalább néhány percre ne állna meg és ne nézne szét a rendezett községközpontban, vagy ne térne be vásárolni egyik vagy másik üzletbe.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Javában folyik a tetőszerelés a székelyudvarhelyi cérnagyár egyik csarnokán, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek