Visszatekintő (március 27.)

63

1969. március 27., csütörtök

Korszerű óvodát építenek Pálfalván. A lakosság hozzájárulásából begyűlt összeget fordítják erre a célra a községbeliek. Már kihordták az építkezéshez szükséges anyagokat, s az idő enyhültével hozzákezdenek az épület felhúzásához. Az új óvodában két nagyterem áll majd a gyermekek rendelkezésére. Emellett, az épület konyha-, kamra-, öltöző- és irodahelyiséget foglal magába. Elkészültével a pálfalvi dolgozó anyáknak nem jelent külön gondot a gyermekekkel való napközbeni foglalkozás.

1989. március 27-én, hétfőn nem jelent meg lapszám
1999. március 27., szombat

Még egy osztállyal lejjebb. Románia hosszú távú devizaadósságait „B”-ről „B mínuszra” értékelte le a legnagyobb európai hitelminősítő, a Fitch IBCA. A rövid lejáratú adósságok megítélése változatlanul „B” maradt. A lejadósságok besorolásán is rontott, „BB mínusz”-ról „B mínusz”-ra az intézet, amely New York-ban adta ki nyilatkozatát a leminősítésekről. A Reuters jelentése szerint a lépés várható volt a hosszú távú devizaadósságok terén, hiszen tavaly szeptemberben a Fitch IBCA negatív kilátásokat jelzett ezen adósságra…

2004. március 27., szombat

Szociális étkezde készül Lövétén. Az egészségügyi kiírásoknak megfelelő modern konyha, étkező és társalgóhelyiség lesz itt, emellett raktározási és tárolási felületek. A szükségletek szerint naponta 100–120 személynek lehet biztosítani önköltségi áron az étkezést.

Több mint tantárgy. A polgári nevelés egyre nagyobb hangsúlyt kap az iskolákban. Nem az egykor kötelező állampolgári nevelésről van szó, hanem azokról a viselkedési normákról, amelyeket mindenkinek el kellene sajátítania ahhoz, hogy civilizált tagjává váljon a társadalomnak. Többről van tehát szó, mint egyszerű tantárgyról, a család, a társadalom is része ennek a nevelésnek.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Átszakította az ideiglenes átkelőt a Maros Újfaluban. 2004-es felvétel
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek