Visszatekintő (március 26.)

44

1969. március 26., szerda

Hír. Közel 250 000 lejt forgalmazott az elmúlt év december 22-én megnyílt székelyudvarhelyi borpince – március közepéig. Az udvarhelyiek kedvenc szórakozóhelyévé vált vendéglátóipari helyiségben a kö­zeljövőben még változatosabb fajborokat, helyi ételkülönlegességeket is felszolgálnak. A több száz fogyasztó reméli, hogy a vezetőség mindent megtesz, hogy a kellemes helyiség nem változzék kocsmává.

1989. március 26., vasárnap

Jól elkészített magágy – minőségi munka az ültetésnél. Mint már hírül adtuk, az elmúlt hét közepén Alcsíkon megkezdődött a burgonyaültetés, de készen állnak az ültetésre a középcsíki és felcsíki gazdaságokban is, amikor annyira szárad a talaj, rögtön indítják az ültetőgépeket. (…) Akár megkezdődött az ültetés, akár nem, most igen fontos, hogy kiszedjék a vermekből a burgonyát, és átválogassák. Ez a művelet azért sem mellékes, hogy az ültetés folyamatosságához legyen elegendő tartalék, ne álljanak a gépek a burgonyára várva, biztosítani lehessen a tervezett ütemet.

1999. március 26., péntek

Japán szemmel a Székelyföldről. Négy napig a Székelyfölddel ismerkedett Hiroshi Kude, a bukaresti japán nagykövetség politikai kérdésekkel foglalkozó III. titkára. Háromszéki nézelődés után tegnap Csíkszeredában prefektusokkal, polgármesterekkel, RMDSZ-tisztségviselőkkel, valamint a megyei lapok főszerkesztőivel találkozott, tájékozódott a megyénkbeli nemzetiségi viszonyokról. Lapunknak elmondta, hogy helyszíni tapasztalatai semmiképp sem igazolják egyes bukaresti lapok állításait az itteni románság helyzetét illetően, az emberek békében, egyetértésben élnek, megalapozatlan minden olyan állítás, mely újabb Koszovót emleget Kovászna és Hargita megye vonatkozásában.

2004. március 26., péntek

Elkészültek az ifjúsági lakások. Az Országos Lakásügynökség (ANL) képviselői tegnap átvették az építőktől a Csíkszeredában fiataloknak épült bérlakásokat. (…) Az 54 kétszobás és tetőterekben kialakított 18 garzonlakás mindegyikében csempézett fürdőszobák, hőszigetelt ablakok vannak, a tágas konyhákban és előszobákban padlócsempe, a szobákban szalagparkett.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek