Visszatekintő (március 22.)

33

1969. március 22., szombat

Néhány borszéki újdonság. Felfedeztek egy új forrást, amelynek vize gyomorbántalmak gyógyítására alkalmas. Korszerű szanatóriumot emeltek a lábadozó betegek részére, a központi hidroterápiai pavilonban új, korszerű módszert vezettek be az ásványvíz melegítésére, az elektroterápiai osztályt pedig korszerű berendezésekkel látták el.

Zökkenőmentes mentőszolgálatot. Csíkszeredában – helytelenül – az éjszakai szolgálatot teljesítő orvosok kénytelenek a mentőkocsikat igénybe venni a beteglátogatásoknál, mivel nem áll rendelkezésükre külön személygépkocsi.

1989. március 22., szerda

Jelentős műszaki erő. Olyan hatalmas műszaki erő rejlik megyénk fiatal mezőgépész mérnökeiben, hogy az egy rendszeres irányított munkával kiaknázva jelentős hozzájárulást kell jelentsen megyénk mezőgazdasági tevékenységéhez, mezőgazdasági eredményeihez.

1999. március 22., hétfő

Mindössze öt szavazaton múlott. Szombaton Csíkszeredában került sor a Csík Területi RMDSZ tisztújító közgyűlésére. […] Választóvonal ez a nap a csíki szervezet történelmében, utalt a marosvásárhelyi, kolozsvári, temesvári hasonló közgyűlésekre, ahol – mint ismeretes – az RMDSZ radikális vonalát képviselő politikusok győztek a tisztújításokon. […] Két küldött még befutott, ám ez nem volt elegendő, hiszen gyűlés közben mintegy harmincan távoztak. Érvénytelen volt tehát a közgyűlés.

2004. március 22., hétfő

Emlékmű és emlékkönyv készül. Szombaton tartotta évi közgyűlését Csíkszeredában a Volt Munkaszolgálatos Katonák Szövetsége. Buzogány Dénes elnök beszámolójában hangsúlyozta: a szövetség megtanult felnőttként járni a saját lábán. […] Az elnök szerint azért is tömörülni kellett, mert a társadalom, a mai nemzedék semmit nem tud azokról, akiket kényszermunkán, szinte rabként dolgoztattak.

Kiállítás a csíki hokiról. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a Csíki Székely Múzeummal közösen, a csíki jégkorong 75. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségsorozat keretében hokitörténeti kiállítást rendez április folyamán a Mikó-várban.

Összeállította: Kovács Hont Imre

Tavaszi dráma. Sándor Rudolf felvétele, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek