Visszatekintő (március 2.)

76

Új rovatot indítottunk Visszatekintő címmel. „Retró rovatunkban” egykori tudósításainkkal emlékezünk és emlékeztetünk. Tömören, de a kor „ízvilágát” a lehető legérzékletesebben átadva közlünk újra részleteket az 50, 40 és 30 évvel ezelőtt megjelent cikkeinkből. Címmel és rövid kiemelésekkel tehát 1968, 1978 és 1988 történéseit hozzuk közel a csíkszéki, udvarhelyszéki, gyergyószéki olvasókhoz.

1969. március 2., szombat

Levelek a közművelődésről. A film és a televízió (…) eredményesen szolgálja a közművelődést Zetelakán. A községben vetített filmeknek havonta mintegy 3000 nézőjük van.

1978. március 2., csütörtök

Csíki gyermekszáj. – Miért adták át megkésve a csíkszeredai poliklinika új épületét? – Azért, hogy a betegeknek minél későbben kelljen ilyen messze járniok.

Furcsa járat. Van egy autóbuszjárat Székelyudvarhely és (…) Székelydálya között, amely egyik nap jön, a másik nap nem. De előfordult az ellenkezője is: nemrég éppenséggel kettő érkezett. (…) Joggal bosszankodnak a dályaiak, ne csúfolkodjanak velük.

1988. március 2., szerda

A kávéról – néhány szóban. A kávézás manapság nagy divat. (…) Fogyasztásának mellőzése semmilyen hátránnyal nem jár az egészségre. A fáradtságot pihenéssel, nem serkentéssel kell megoldani, a kimerült lónak zab kell, nem ostor! (…) Kávéra alapozni, azzal valamit is megoldani nem lehet, egészségünk biztonsága megérdemel egy kis figyelmet ezen a ponton is.

A cikket teljes terjedelmében a Hargita Népe március 2-i számában olvashatják.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek