Visszatekintő (március 19.)

47

1969. március 19., szerda

Nemesvad-számlálás a megye erdeiben. A vadászati tilalom ideje alatt sem tétlenkednek az erdőőrök és a vadászok. Ezen a héten mérik fel a megye nemesvad-állományát és készítenek erről ponton nyilvántartást. A szarvasok, medvék, őzek, vaddisznók, vadmacskák és más állatok számlálása közben csakis dúvadat szabad lőniük a vadászoknak.

1989. március 19., vasárnap

Jobb munkával, jobb minőségért. Amint arra már utaltunk, a termékminőség sorsa a termelésben dől el. Az ellenőrzés a minőséget (a jót vagy kevésbé jót) már csak megállapíthatja, így hát a minőség javítása csakis a jobb, a minőségi munkavégzéssel lehetséges. Ez pedig elsősorban szubjektív természeti ügy, nevezetesen a felelősségérzet, az igényesség és az önigényesség, a szakmai hozzáértés, a fegyelmezettség, a rátermettség kérdése.

1999. március 19., péntek

Tovább gyengül a lej. Csütörtökön további 215 egységgel gyengült a lej árfolyama a dollárral szemben, miután a Román Nemzeti Bank (BNR) 15 115 lejben állapította meg a referencia-árfolyamot. A szenátus kérésére adott tájékoztatásban a BNR elnöke azt hangsúlyozta, hogy elsősorban a gazdaság rossz teljesítménye tükröződik a lej felgyorsult leértékelődésében.

Hajvágás és telefonálás. Most már biztos, hogy április 1-től emelkednek a távbeszélési díjszabások, amelyek új szintjeit szerdán hozták nyilvánosságra. Ezek szerint az átlagos díjszabásemelés 26%-os, s ezen belül a havi előfizetés 28%-kal drágul (45 ezer lejről 58 ezer lejre). A gazdasági elemzők jó része is érthetetlenül áll a jelentős díjszabásemelés előtt, pontosabban, azt jobbára megalapozatlannak tartja.

2004. március 19., péntek

Hollandok Csíkszenttamáson. Mintha nem is magyar tannyelvű iskolában járnék. Előre nem tudtam mire vélni a dolgot, ugyanis a még eléggé csípős hideg ellenére egymás után nyitogatták az ablakokat. Búgott a csiszológép, új ablaküvegeket raktak keretbe, melyeket különleges szigetelőanyaggal tömítettek. Vidám fiúk és lányok dolgoztak igencsak jókedvvel, valósággal égett kezük alatt a munka.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Örömteli pillanatok. A bajnokok tiszteletköre a serleggel. Csíki Zsolt felvétele, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek