Visszatekintő (március 18.)

45

1969. március 18., kedd

A felelőtlenséget nem lehet elvetni! Már nem is kopogtat, néhol egyenesen dörömböl a tavasz. Bögözön 50 hektár terület több mint egy hete előkészítve várja, hogy bevessék cukorrépával. (…) Sajnos, nem ilyen egyszerű az ügy, mert a vetéshez nem elegendő az előkészített talaj. Még az akarat sem minden. Ahhoz egyébre is szükség van. Nevezetesen vetőmagra. Márpedig Bögözön éppen ez hiányzik.

1989. március 18., szombat

Községi laskagyár. Régóta készíti a megyei malom- és sütőipar a házilaskát, a széles, vagy vékony házilaskát. Nagy segítségére a háziasszonyoknak, mert e termék minősége mindenképpen vetekszik a nagylapítón, házias módszerekkel készített, kézzel gyúrt, nyújtott, vágott hagyományos házilaskáeval. S tudtommal a háziasszonyok annyi év után se reklamáltak.

1999. március 18., csütörtök

Ablak az országra. Tovább tart a lej mélyrepülése, tegnap a Nemzeti Banknál 14 900 lejt kértek egy amerikai dollárért. Valóságos pánik tört ki a feketepiacon, Kolozsváron tegnap délben 25 000 lejért adtak egy dollárt, de este sem lehetett 20 000-nél olcsóbban megkapni. Temesváron 18 800 lejért adtak egy dollárt, a márkáért 9800 lejt kértek. A lej leértékelődése maga után vonja az energia- és üzemanyagárak újabb emelkedését – jelentette ki tegnap az ipari miniszter.

2004. március 18., csütörtök

Bajnok a Sportklub, Gyergyó bronzérmes. Erdélyi csapatok sikerével zárult a román felnőtt jégkorongbajnokság három nyert mérkőzésig tartó rájátszása. A Hargita – Bukarest párharcokban Csíkszereda és Gyergyószentmiklós diadalmaskodott. A döntőben a Csíkszeredai Sportklub egymás után háromszor győzte le örök riválisát, a Bukaresti Steauát (5–3, 5–2 és 6–1), míg a bronzcsatákban a Gyergyószentmiklósi Progym szintén háromszor verte meg a Bukaresti Dinamót (5–3, 4–2, 6–4).

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Légi összecsapás a balánbányai mérkőzésen. Nagy P. Zoltán felvétele, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek