Visszatekintő (március 13.)

45

1969. március 13., csütörtök

Hír. Fokozott ütemben haladnak a Gyergyószentmiklóst Maros­hévízzel összekötő 12-es számú országút korszerűsítési munkálatai. Az építők február utolsó hetéig 109 százalékban teljesítették beruházási terv előirányzataikat. A nehéz téli időjárás- és munkaviszonyok ellenére elért kétségtelenül szép teljesítmény kezessége annak, hogy valóban határidő előtt átadják a megyénken áthaladó fontos útvonalat a közlekedésnek.

1989. március 13-án, hétfőn nem jelent meg lapszám
1999. március 13., szombat

Románia mielőbb NATO-tag kíván lenni. A parlament két háza tegnapi együttes ülésén felkérte a NATO-tagállamok törvényhozó testületeit: emeljenek szót annak érdekében, hogy a NATO áprilisi washingtoni csúcstalálkozóján kedvező döntések szülessenek az új tagok, köztük Románia csatlakozásáról. A törvényhozók véleménye szerint a jelentkezők csatlakozási esélyének arányban kell állnia a térségbeli béke és stabilitás, valamint a közös biztonsági célok érdekét szolgáló erőfeszítésükkel és hozzájárulásukkal.

2004. március 13., szombat

Hétfőtől vasúti sztrájk. Általános sztrájkba kezdenek hétfőtől a mozdonyvezetők és a vasúti távközlési hálózat dolgozói – jelentette be tegnap két vasúti szakszervezet. A vasúti szállítás reggel 7 órától meghatározatlan ideig leáll, a vonatoknak mindössze a 30 százaléka fog közlekedni. Románia legnagyobb problémája a korrupció – ha ez a kérdés rendeződik, a további problémák többsége is megoldásra talál – jelentette ki tegnap Bukarestben Emma Nicholson, az Európai Parlament Romániával foglalkozó raportőre.

Előkészületben a felekezeti oktatást szabályozó törvénytervezet. A román oktatási rendszer záros határidőn belül fel kell zárkózzon a nyugat-európai oktatási rendszerekhez… A protokollum értelmében az Oktatási Minisztérium felelősséget vállal abban, hogy biztosítja a szükséges pénzösszeget a kisebbségi tankönyvek kiadására, a magyar nyelvű tanintézmények rehabilitációs programja keretében pedig a Tanügyminisztérium költségvetéséből támogatást nyerhetnek az iskolák.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek