Visszatekintő (március 12.)

67

1969. március 12., szerda

Az emberért dolgoztak… A közelmúltban megalakulásának egyéves tevékenységét elemezte a Megyei Munkaügyi és Társadalom-védelmi Igazgatóság munkaközössége. Az egyéves évforduló néhány vonatkozásban túlnő a szokásos évfordulói megemlékezésen. Hiszen érezhetőbben, mint másutt, a meggyőző, szép számadatok mögött, ügyes-bajos dolgaik megoldását kérelmező emberek állnak – dolgozók, kenyérkeresők, s olyanok, akik valamilyen okból már nem dolgozhatnak, nyugdíjasok és mások, s ha a jelentésben a megoldott kérések ezreiről számolnak is be, önkéntelenül is az egyes emberre gondolunk…

1989. március 12., vasárnap

Sürgetnek a községi tömbházépítések. Az év elején megyei néptanácsi végrehajtó bizottsági döntés született arról, hogy ezután a községekben a tömbházépítés a Megyei Építkezési Szerelési és Vállalkozó Vállalat hatáskörébe megy át. Ez mindenképpen garancia arra, hogy felgyorsuljanak az építkezések községeinkben, hiszen az új településrendezési és -fejlesztési gyakorlat értelmében a városiakéhoz hasonló életfeltételeket kell teremteni faluhelyen is.

1999. március 12., péntek

Fennakadások a közlekedésben. A hirtelen hóolvadás és esőzés miatt helyenként kiöntöttek a patakok, tovább rongálva az amúgy is rossz utakat. Esetenként földcsuszamlás okozott fennakadást a közúti forgalomban. (…) S ha már az utak állapotáról szóltunk ilyenkor, hóolvadás idején, hadd mondjuk el, hogy jelentős károk keletkeztek a Csíkszentkirályt Büdösfürdővel összekötő községi úton is, amelyen a sürgős javítás is hozzávetőlegesen 300 millióba kerülne számítások szerint.

2004. március 12., péntek

Egyre kevesebb a gyermek – osztályok szűnnek meg. A tavalyi számokkal összevetve az ideieket, bizony szomorú képet kapunk. Egyre kevesebb a gyerek. A következő tanévben 7-tel kevesebb magyar első osztály lesz, mint idén. Iskolakezdésig ezek az adatok még változhatnak, hiszen valószínű, van olyan szülő, aki nem döntötte még el, hogy iskolába adja-e hatéves gyermekét. (…) Egyre kevesebb tehát a gyerek városon és falun egyaránt. Ennek következtében osztályok szűnnek meg és iskolák léte kerül veszélybe… jól felszerelt, szakképzett pedagógusokkal rendelkező iskolák jutnak a bezárás küszöbére gyerekhiány miatt.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A szakszervezetek tánccsoportja ropja a csíki táncot. Nagy P. Zoltán felvétele, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek