Visszatekintő (március 1.)

47

Új rovatot indítottunk Visszatekintő címmel. „Retró rovatunkban” egykori tudósításainkkal emlékezünk és emlékeztetünk. Tömören, de a kor „ízvilágát” a lehető legérzékletesebben átadva közlünk újra részleteket az 50, 40 és 30 évvel ezelőtt megjelent cikkeinkből. Címmel és rövid kiemelésekkel tehát 1968, 1978 és 1988 történéseit hozzuk közel a csíkszéki, udvarhelyszéki, gyergyószéki olvasókhoz.

1968. február 29., csütörtök

Vasutasok jutalmazása. (…) A jutalmak értéke mintegy 6 millió lejjel több, mint az előző évben (…), mivel emelkedett a vasúti szállítás megszervezésében és lebonyolításában részt vevő dolgozók szakmai színvonala és lelkiismeretessége.

1968. március 1., péntek

„Legyetek a burgonyatermesztés doktorai.” Csersznyés Béla mérnöknek, a Mezőgazdasági Főtanács alelnökének a megye vezető agrárszakembereihez intézett szavai ezek, amelyek a mezőgazdasági igazgatóság alakuló ülésén hangzottak el nemrég Csíkszeredában.

1978. március 1., szerda

A nők – gazdasági-társadalmi életünk fontos tényezői. Az utóbbi tíz évben, amelyet joggal nevezhetünk Hargita megye arany-évtizedének, megyénk gyorsiramú gazdasági-társadalmi előrehaladásával arányosan növekedett a nők szerepe és hozzájárulása merész céljaink valóra váltásához. (…) A munkásnők tisztában vannak megsokszorozódott feladataikkal, s tudatosan, mélységes felelősségérzettől áthatva vállalták, hogy minden erejükkel munkálkodnak idei tervük és terven felüli vállalásaik teljesítéséért, ily módon viszonozva a párt- és államvezetőség irántuk tanúsított állandó gondoskodását.

1988. március 1., kedd

Februári számvetés. Az időszak emlékezetes eseménye marad a marosfői hóünnepély. A tizedik alkalommal megrendezett vidám, hangulatos ünnepségen ezúttal az ország több mint 30 megyéje képviseltette magát.

A cikket teljes terjedelmében a Hargita Népe március 1-i számában olvashatják.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek