Visszatekintő (május 9.)

50

1969. május 9., péntek

Hír. Új felszereléssel gyarapodik a kápolnásfalusi kultúrház hangszerkészlete. A napokban 15 000 lej értékében új hangerősítőket és hangszórókat kapott a község kultúrháza.

Egy kilométernyi járdát építenek a Tusnádokon. Nagytusnádon már megkezdték az új háromszáz méteres járda kövei­nek lerakását, Újtusnádon pedig mintegy 18 000 lejt érő, közel 800 méteres gyalogjárót építenek, részben néptanácsi alapból.

Több mint egymillió lej értékű hazafias munka. Szé­kely­keresztúron, a Lengyel előtti parkban padokat helyeztek el, újraásták a főtéri park virágágyásait és fűmaggal ültették be az övezetet. A székelykeresztúriak kedvenc kirándulóhelyén, a Sóskúton részben hazafias munkával újjáépítették a falatozót.

Hír. Az összesített adatok azt mutatják, hogy megyei ipari egységeink túlnyomó többsége teljesítette munkatermelékenységi tervét. Az év négy első hónapjában ezt a fontos tervmutatót megyei viszonylatban 100,3 százalékban sikerült teljesíteniük. Különösen szép eredményekről számolhat be a parajdi sóbánya, ahol 110, és a székelyudvarhelyi helyi ipari vállalat, ahol 108,1 százalékban teljesítették az előirányzott munkatermelékenységet.

1989. május 9., kedd

Jól szervezett tevékenység, kiváló eredmény. Több kinnháló és hazajáró csordát szerveztek szarvasmarhából a Porumbenii Mari-i termelőszövetkezetben, ahol 600 darab tehenet visznek ki a legelőre. Az állomány hízóállatokból, fedeztetésre kerülő üszőkből és fejőstehenekből, valamint feljavításra szánt selejtállatokból tevődik össze. A csordák összeállításakor több szempontot is figyelembe vettek. (…) Ami viszont feltétlenül kiemelendő a Porumbenii Mari-i termelőszövetkezetben az a szaporulatért végzet következetes munka. A múlt évben például az ellési arányszám igazán kimagasló volt, 89,4 százalék, s ez a tény már önmaga helyett is beszél. S hogy az elért eredmény nem a véletlen műve…

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Virágoktól terhesek az ágak Udvarhelyen is. Nagy P. Zoltán felvétele, 1969.
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek