Visszatekintő ( május 8.)

17

1968. május 8., szerda

A beruházási terv teljesítéséért. Megyénkben az első negyedévben 43 036 000 lej értékű beruházási munkálat valósult meg, melyből több mint 30 millió lej szerelési-építkezési munka volt. Megkezdődött a székelyudvarhelyi cérnagyár, a szentsimoni etilalkohol-részleg építése, valamint a vlahicai vasüzemek egyes fejlesztési munkálatai.

Sürgős feladat: a növényápolás megkezdése. (…) Kilyénfalva a krumpliültetéssel nem nagyon serénykedett. Alig negyven százalékát ültették el. Hasonló a helyzet Csíkszentdomokoson, Csíkrákoson, Csíkszentgyörgyön, Tekerőpatakon. Példát vehetnének Székelykeresztúr, Csatószeg, Gyergyószentmiklós (…) termelőszövetkezeteitől.

A palánkon innen és túl. Túlzás nélkül állíthatom, hogy megyénk legnépszerűbb sportága a jégkorong, hiszen évtizedes hagyományai vannak. A sok évtizedes hegemónia tükrében eredményeink csak félsikert jelentenek. Kétségkívül, feltételeink is gyengébbek voltak, de ez nem lehet mentség senki számára. (…) Szükséges egy világszínvonalnak megfelelő műjégpálya építése, (…) kapusiskola létesítése (…), szakkönyvek beszerzése (…).

Röviden. A kozmikus sugárzás tanulmányozása céljából az Andokban létesített obszervatórium tudósai bejelentették, hogy ismeretlen eredetű repülő tárgyat sikerült lefényképezniük, amelyek szerintük nem lehetnek meteorológiai léggömbök vagy más, ember alkotta készülékek. Hangsúlyozták, hogy két fénylő pontot láttak egymás után haladni az égbolton.

1978. május 8-án, hétfőn nem jelent meg lapszám
1988. május 8., vasárnap

Napirenden a mezőgazdaságban. A feliceni-i farmon a helyi iskolások a Nagyküküllő mentén lévő parcellán szedik a múlt évben ültetett hagymát, hogy utána más zöldséget lehessen helyébe vetni, ültetni. Naponta 40-50 láda friss zöldhagyma kerül az üzletekbe.

Ígéretes kezdeményezés. A minap hallottam, hogy a Hargita Művészete kisipari szövetkezet kályhacsempe-részleget indít a Kászonokban. (…) Jó utat az ötletnek!

Ősgyep. Törik az ősgyepet a Suta oldalában. Kemény munkával, nagy erőfeszítések árán megpróbálják zöldségeskertté változtatni a sovány kaszálót.

Kellemes a pihenés a Szent Anna-tó partján, 1968

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek