Visszatekintő (május 8.)

39

1969. május 8., csütörtök

Az igénytelenség kettős arca, avagy a megelőzhető balesetek. A galócási Faipari Komplexumban az elmúlt évben 28 időszakos munkaképtelenséget okozó baleset történt. A számadat önmagában véve elég nagynak tűnik, hiszen a komplexum megyénk ipari hálózatának egyik legkorszerűbb, legfejlettebb egysége.

1999. május 8., szombat

Volt közösségi ingatlanok visszaadása. A román kormány sürgősségi rendelettel harminchat közösségi ingatlant juttat vissza egykori tulajdonosainak, az országban élő nemzeti kisebbségeknek. Ezek közül 15 magyar közösségi ingatlan. A Kisebbségvédelmi Hivatal igazgatója elmondta, hogy a rendeletben szereplő 15 magyar kisebbségi közösségi tulajdon között olyan egyházi székhelyek, iskolák, kórházak, rendházak épületei szerepelnek, amelyek jogi helyzete áttekinthető és viszonylag tisztázott, visszaadásuk egykori tulajdonosainak különösebb utólagos jogi eljárást nem igényel.

2004. május 8., szombat

Nincs felmérés a névváltoztatás költségeiről. A névváltoztatás 2005. február 1-től érvényes, erre a határidőre azért is szükség volt, mert választási évben nem lehet utcaneveket módosítani. Ez év elején több mint 260 Virág utcai lakos írta alá azt a beadványt, amelyet a polgármesteri hivatalhoz juttattak el, és amelyben tiltakoztak a névcsere ellen, kizárólag a felmerülő költségek és a különböző iratok cseréjének körülményessége miatt. (…) Az utca lakóit, intézményeket, cégeket érintő kiadásokról ma sincs pontos kép.

Fizetés nélküli szabadságon a miniszterek. A kormány főtitkárságát irányító miniszter tegnap kijelentette, nincs törvényi akadálya annak, hogy Ioan Rus és Mircea Geoană részt vegyenek a választási kampányban. Hozzátette, a két miniszter jelenleg fizetetlen szabadságon van. Bejinaru a prefektusokkal tartott távértekezleten elmondta, Rus és Geoană miniszteri hatáskörének egy részét a tárcák más tisztségviselői veszik át, a törvényes előírásoknak megfelelően.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Vetik az árpát Kozmáson. 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek