Visszatekintő (május 6.)

42

1969. május 6., kedd

Már a nyári vakációra készülnek. Amint a megyei Pionírtanácstól megtudtuk, a nyári vakáció egy részét több mint 1000 Hargita megyei pionír és iskolás tölti majd a Kovászna, Konstanca és Prahova megyei pihenőtáborokban. Ugyanakkor Homoródfürdő, Borszék és Kirujfürdő mintegy 5600 tanulóvendéget vár az idei nyárra.

1989. május 6., szombat

Líceumtípusok és pályakörök. Az általános iskola befejezése után tanulóink általában 14 évesek. Ebben a korban még igen nehéz eldönteni (főleg véglegesen), hogy kinek milyen líceumtípus, milyen profil (pályakör) és milyen foglalkozás való igazán. A választást azonban meg kell tenni: és a IX. osztály helyéül választott iskola, annak profilja, hagyományai, egész hangulata stb. behatárolják a X. osztály elvégzése utáni, illetve a későbbi továbbtanulási és pályaválasztási lehetőségeket. Ezért is kell őket a lehető legnagyobb mértékben támogatnunk: felvilágosítással, tanácsadással, a reális önismeret kialakításával, a szakmai érdeklődés fejlesztésével.

1999. május 6., csütörtök

Létszámhiány a parlamentben. Tegnap újabb dicsőséges fejezet került a román parlament krónikájába: létszámhiány miatt egyetlen törvénytervezetet sem tudtak elfogadni a képviselők! A kormány és a minisztériumok szervezésére vonatkozó tervezet vitája abbamaradt, mert a kormány egyetlen tagja sem volt jelen, a további napirendi pontok megtárgyalásakor pedig az ülésvezető rámutatott: csak 103 képviselő van jelen – pedig minimum 143-ra szükség lenne a döntéshozatalhoz. Merre jártak a hiányzók százai?

2004. május 6., csütörtök

Szülők iskolája Csíksomlyón – roma asszonyoknak. Zaiba Irénke iskolaigazgató, valamint Demeter Anikó, a tanfelügyelőség munkatársa heti rendszerességgel szülők iskoláját indított márciusban a tanintézménybe járó cigánygyermekek szülei számára. Bár főként az asszonyok jelenlétére számítottak, nagy meglepetésre az apák is érdeklődtek, és többen is részt vettek a foglalkozásokon. Komolyan vették a szülők a programot… hiszen minden alkalommal közel 20-an megjelentek, érdeklődve halgatták mindazt, amit a gyermeknevelésről, egészségnevelésről, családtervezésről mondtak az intézmény munkatársai és meghívottjai.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek