Visszatekintő ( május 31.)

320

1968. május 31., péntek

Hír
Kezdődik az erdeigyümölcs-idény. A Hargita megyei erdő­felügye­lőség több mint 1200 tonna gyümölcs és 160 tonna gomba begyűjtését irányozta elő. (…) 900 tonna gyümölcsből készített félkész árut és 100 tonnát meghaladó gombát szállítanak külföldre.

Nemzetközi eseményekről címszavakban. Heves utcai harcok Saigonban; A fajüldözés és a nácizmus ellen; A rendőrök és diákok összecsapása Buenos Airesben; Teljes gazdasági bojkottot a rhodésai rasszista rendszer ellen; Ígéretek a louisville-i négereknek; A madridi rendőrség folytatja a diákok elleni megtorlásokat.

1978. május 31., szerda

Hír. Közel 3000 méhcsaláddal utaztak megyénk méhészei a Dolj megyei Apele Vii községhez tartozó akácligetbe. Méhészeink eddig mintegy 30 ezer kg méz leszállítására kötöttek szerződést.

És még csodálkozunk… Nem telik el nap, hogy ne essen szó útjaink állapotáról. Hogy például Csíkszereda és Székelyudvarhely között, az országúton maholnap életveszélyessé válik a közlekedés (…). Hogy helyenként egy hetet sem tart a frissen öntött, lehengerelt aszfalt. Hogy miért (…)? Torrenciális esőben aszfaltot öntöttek. Gyorsan, kutyafuttában, és nyilván igen tessék-lássék módra.

1988. május 31., kedd

Hargita-kupa. A Központi-Hargita erdőiben tartották meg szombat–vasárnap a Hargita-kupa hagyományos természetjáró versenyt. Több mint 100 résztvevő gyűlt össze.

Kosár. Derékszög alakban hajlították meg a vastag csövet a kazánház oldalán. Cső és fal között épp akkora a rés, hogy átfér rajta a pontosan dobott labda. Hamar felfedezték a gyerekek, (…) kosárlabdázni kezdenek. Úgy segítenek hát magukon, ahogy tudnak. Az ilyen kosarazás még szerencsés megoldásnak számít, választhatnának haszontalanabb időtöltést is maguknak.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Kilátás a Csukás-tóra. Haragos Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek